Müzik bulma uygulamalarının en popüleri olan Shazam’ın, düşük donanıma sahip cihazlarda çalışması için özel hazırlanan Shazam Lite sürümü duyuruldu. Peki, Shazam Lite kullanıcılara ne gibi hizmetler sunuyor?

Shazam Android Akosisteminde Yer Almak İstiyor

Android ekosisteminin her geçen gün büyüdüğü bilinen bir gerçek. Bu büyüyen ekosistemin içerisinde yer alan tüm kullanıcılara ulaşma gayesi güden Shazam, özel olarak tasarlanan Lite sürümünü bugün itibariyle kullanıcılarına duyuruldu. Daha önceleri de Facebook, Messenger uygulamasının Lite sürümünün duyurusunu kullanıcılara yapmıştı.

Geçmişe Yönelik Uyumluluk İçin Lite Sürümler Var

Uygulamaları lite sürümlerinin neden yayınlandıkları merak konusu. Lite denince akla hafif olması geliyor. Arkasında yatan neden de bu. Uygulamalar geçmişte satın alınan cep telefonlarında çalışamayınca popüler uygulamaları yayınlayan şirketlerde de kullanıcı bazlı kayıplar yaşanmaktaydı. Lite sürüm uygulamalar bazı özelliklerinden vazgeçerek uygulamanın kullandırılması amacıyla yayınlanmakta

Shazam Görevi Neyse Onu Yapıyor

Shazam Lite uygulamasında Lite olmayan sürümünde yer alan otomatik shazam ve sosyal ağlar gibi bazı önemli özellikler yer almıyor ancak uygulamanın temel görevi olan müzik tanıma işlevi Shazam Lite ile gerçekleştirilebilirken, uygulamanın boyutu da yaklaşık olarak 1 MB boyutunda

2G ve Yavaş Bağlantılar İçin Birebir

Shazam Lite’ın bir önemli özelliği ise 2G ve diğer yavaş internet bağlantıları için optimizasyona sahip olması. Bu sayede internet bağlantısı yavaş dahi olsa Shazam Lite sonuçları kısa süreler içerisinde size verebiliyor.

Shazam Lite, şu anda sadece Hindistan, Vietnam, Endonezya, Filipinler ve Nijeryada kullanıma sunulmuş durumda. Android 2.3 ve üzeri işletim sistemli cihazlar ile uyumlu olan uygulamayı, ülkemizde şu anda kullanmak henüz mümkün değil.