Microsoft tarafından Windows için yeniden tasarlanan Paint, önceki sürümlerine göre tamamen farklı olabilecek görünüme ve yepyeni özelliklere sahip olacak.

Önemli Yenilikler Gelecek

Microsoft, bu meşhur programın Windows 10 için yeni bir sürümünü geliştiriyor. Windows’un her yeni sürümünde zaten kimi güncellemeler almış olan Paint bu sefer oldukça radikal değişimler geçirecek

3D Özelliği Geliyor

WalkingCat isimli bir Twitter kullanıcısının keşfettiği bir videoda açık bir şekilde görülüyor ki yeni Paint, Windows 10 için tasarlanmış durumda. Bilindik sürümlerde var olan tüm özellikleri yine içerisinde barındıracak olan Paint, bu yeni güncelleme ile birlikte 3 Boyutlu nesne çizim desteğine de kavuşuyor.

Dokunmatik Ekran ve Kalem Desteği Var

Microsoft ayrıca Paint ile birlikte 3D çizimler yapabilmek için oldukça çeşitli kalem, fırça vb. seçenekleri de kullanıcılarına sunuyor. Tüm bu seçenekler ayrıca dokunmatik ekran ve kalem desteğine de sahip olacak.

Haber Pek Yeni Değil

Paint’in yeni bir Windows 10 sürümünün çıkacağına dair haberler aslında çok da yeni sayılmaz. Zira geçen Mayıs ayında, programa dair bazı ekran görüntüleri de internet ortamına sızmıştı. O ekran görüntülerinde, yeni Paint henüz alfa sürümünün test aşamasındaymış gibi görünüyordu. Ancak son ortaya çıkan video ile birlikte, yeni Paint’in çok kısa bir süre içerisinde kullanıcılarla buluşabileceği anlaşılıyor

Ekran Görüntüleri