Kore merkezli teknoloji devi Samsung, büyük bir satın alma olayında son aşamaya geldiğini duyurdu. Apple ile bir bütün haline gelen kişisel asistan olan Siri’nin geliştirici şirketi olan Viv, Samsung bünyesine katılıyor.

Artık Samsung İçin Teknoloji Geliştirilecek

Samsung, Dag Kittlaus, Adam Cheyer ve Chris Brigham üçlüsü tarafından kurulmuş olan yapay zeka ve asistan sistemleri konusunda uzmanlaşmış olan Viv şirketini satın alıyor. 2010 yılında Apple için Siri adlı yapay zeka uygulamasını geliştiren Viv, artık teknolojilerini Samsung şirketi için geliştirecek.

Siri 2012 Yılında Satın Alınmıştı

2012 yılında Siri, Apple tarafından satın alınmıştı ve ardından da Viv Labs’i kuran üçlü artık Samsung bünyesinde çalışacak. Satın alma gerçekleşirken, ödenen mikyar konusunda ise henüz bir bilgi bulunmamakta. Ancak bu miktarın önümüzdeki günlerce açıklık kazanması beklentiler arasında.

Samsung Yapay Zeka ile İlgileniyor

Samsung’un Viv Labs’e ilgi duymasının altında yatan pek çok neden var ama asıl önemlisi Techcrunch adlı internet sitesinde de geçen habere göre, şirkete ait olan yapay zekanın yapabildikleri. Bu yapay zekanın özellikleri ise kendi kendine kodlar yazabilmesi ve yine kendi kendine görevler atayabilmesi. Bu ilgi çeken teknoloji daha insansı bir telefon asistanı anlamında da önemli bir çıkış noktası olarak görünmekte.

Viv Labs, bu sistemi 2016’nın başlarında bir konferansta göstermiş ve hayli beğeni toplamıştı. Bakalım Samsung bu teknolojileri nasıl ve ne şekilde kullanacak?