Bakım Planlaması, bir fabrikanın makina ve tesislerinin sürekli bir şekilde çalışır durumda olmasını sağlamayı amaçlayarak yapılacak olan faaliyetlerin planlanmasıdır.

Başarılı Bakım Faaliyetlerinin Koşulları

Her işletmenin teknolojik olarak işletme durumu ve çevre şartları göz önüne alarak bakım politikasının tasarlanması başarılı bakımın önünü açar.

Repairist Bakım Yönetim Sistemi

Malzeme Stoklarının Kontrolü Yapılmalı

Bakımlarda en önemli olan bir diğer konu ise malzeme stoklarının bakım esnasında hazır edilmeyişidir. Eğer bakım için gerekli malzemeler bulunduruluyorsa bakım faaliyetlerinin başarılı bir şekilde tamamlanması sürpriz olmayacaktır.

Bakım Faaliyetlerinin Kaydedilmesi

Bakım faaliyetlerinin mutlaka ve mutlaka kaydedilmesi gerekmektedir. Kayıtlı olmayan bakım faaliyetleri ileride karmaşıklığa yol açmaktadır. Aybit Bakım Yönetim Sistemi ile bakım faaliyetlerinin kayıt altına alınması işlemlerini gerçekleştirebilir ve geçmişe dönük bakım faaliyetlerini görüntüleme işlemlerini de gerçekleştirebilirsiniz.

Bakımlar Bir Yönetici Onayından Geçmelidir

Bakım taleplerinin tek bir merkezde toplanmış olması yöneticinin onayı ve bilgisi dahilinde gerçekleşen bakım işlemleri başarılı ve planlı bir bakım anlamına gelmektedir.

Bakım İşlerini Üretim İşçileri Yapmamalı

Üretim çalışan işçiler de bu sürecin en önemli ayaklarından oldukları için eğer çok acil durum yoksa bakım işlerini gerçekleştirmemeliler. Bakım işlerini bakım personelinin yapmış olması makinelerde yaşanacak hataların de bilinmesine imkan verir. Arıza sıklığının azaltılması ve onarım süresinin azaltılması da amacı açık olarak belirtilenler arasında yer almalıdır.

Bakım Planlamasında Senkron Çalışma Şart

Çeşitli bakım önlemlerinin üst yönetimden teknisyenlere kadar tüm personeli içine alması yani kapsaması gerekmektedir. Bir bakım, işletmede verimli ve ekonomik ürün imali, işletmenin tüm bölümlerinin senkronize bir şekilde çalışması sayesinde gerçekleştirilebilir.

Repairist Bakım Yönetim Sistemi

Bakım Planlaması En Az Üretim Planlaması Kadar Önemli

Burada bakım planlamasının ne kadar önemli olduğu da ortaya çıkmaktadır. Kısacası bir fabrikada bakım işlemi, üretim ve geliştirme süreçlerinde yer alan herkesin katılacağı iş süreci olacağından bakım işlemlerinin planlı bir şekilde gerçekleştirilmesi en az üretim kadar önemlidir.

Eğer fabrikanızda Bakım Planlaması, Bakım İşleri, Malzeme Stok kontrolü gibi işlemlerin bir otomasyona bağlı olarak size zaman kazandıracak şekilde gerçekleştirilmesini istiyorsanız 0262 255 52 12 numaralı telefonumuzdan bizi arayabilir ve Repairist Bakım Yönetim Sistemi hakkında bilgi alabilirsiniz.