Günümüzde belki de en popüler mikro bilgisayar olarak da bilinen Raspberry Pi, dört yıldan fazla bir süredir kullanıcıların farklı projeleri ortaya çıkarmasına imkan tanıyor. Peki bu geçen zaman boyunca ne kadar Raspberry Pi satışı gerçekleştirildi?

4 Yıllık Gelişim Süreci

Okullarda bilgisayar bilimlerini geliştirmek ve öğretmen amacıyla geliştirilen ve ilk defa 2012 yılında Raspberry Pi Foundation tarafından satışı gerçekleştirilen mikro bilgisayar Raspberry Pi, aradan geçen sürede daha da gelişim göstererek yeni modelleri ile birlikte kullanıcılarının karşısına çıktı.

Yeni Raspberry Wi-Fi Desteği Sağlıyor

Bu yılın ilk çeyreğinde duyurusu yapılan Raspberry Pi 3 modeli, Wi-Fi bağlantısı sayesinde bugüne kadar kullanıcıların da en büyük şikayet sebebi olan ethernet bağlantı ihtiyacını da ortadan kaldırıyor.

10 Milyon Adet Raspberry Pi Satışı Yapıldı

Teknoloji meraklılarının güvenlik kamerasından, medya sunucusuna kadar sayısızca farklı amaçlara hizmet eden projeler oluşturmasına imkan tanıyan Raspberry Pi hakkında son duruma dair açıklama da yine Raspberry Pi Foundadion kurucularından olan Eben Upton açıkladı.

Geçen Yıla Göre İki Kat Fazla Satış

2015 yılı Şubat ayına dair yapılan açıklamada, Raspberry Pi satışlarının 5 milyon seviyesine ulaştığı Eben Upton tarafından açıklanırken, bugün ise o rakamın tam iki katı fazlası satışın gerçekleştiği belirtildi. Yani dünya geneline bakacak olursak Eylül 2016 itibariyle toplamda 10 milyon adet Raspberry Pi satışı gerçekleşmiş durumda.

Starter Kit Yakın Zamanda Tüm Dünyada

Ayrıca devam eden açıklamasında Upton, Raspberry Starter Kit hakkında da bilgiler verdi. Bu bilgilere göre şu an için Starter Kit sadece İngiltere’de mevcutken, önümüzdeki haftalarda tüm dünyada satışının yapılacağı belirtiliyor.