PlayStation 4 Pro kullanıcılarına yönelik olarak 4K çözünürlük ayrıcalığı sağlamak adına geliyor. PlayStation 4 Pro’nun sistem özellikleri, çıkış tarihi ve fiyatı da belli oldu haberimizin devamında.

Oyunlar 4K Destekliyor

PlayStation 4 Neo zaten bilinmekte. Sony, New York’ta düzenlemiş olduğu etkinlikle birlikte yeni oyun konsolu olan PlayStation 4 Pro’nun tanıtımını gerçekleştirdi. PlayStation 4 Pro için çıkarılacak olan her oyunun 4K desteği olacak.

Fiyatı ve Özellikleri Ne Olacak

PlayStation 4 Pro yenilenmiş bir konsol neslini yani deneyimini getirmeyecek ama yeni bir konsol geçişine imkan tanıyacak olan PlayStation 4 Pro, Sony’nin 4K oyun oynayabilme ve VR’a geçiş işlemleri için geliştirmiş olduğu bir oyun konsolu.

Değişim Sadece İşlemci Saat Hızında

Standart olarak da 1TB HDD ile gelecek olan konsol, iki kat arttırıma uğramış AMD Polaris grafik mimarisini kullanacak. CPU’da herhangi bir değişim gerçekleşmezken, işlemcinin clock cycle’ı arttırılmış. PlayStation 4 Pro’da en büyük hayal kırıklığı ise 4K Destekli Blu-Ray sürücüsünün olmayışı.

HDR Teknolosi Gelecek

HDR teknolojisi de yine kullanılacak olan teknolojiler arasında yer alıyor. Ancak HDR teknolojisi normal olan PS4’ler için de geleceğinden farkındalık yaratan bir nokta olmayacak. Konferans esnasında Shadow of Mordor, Uncharted 4 gibi oyunlardan görüntüler kullanıldı.

4K TV Şart Değil

PlayStation 4 Pro sadece 4K TV’ler ile çalışan bir konsol olmayacak. Yüksek performans alabilmek adına sadece 4K TV sahibi olmanız gerekmiyor. 1080P destekli TV’lerde de yüksek özellikli grafiklerle tüm oyunlar 60 fps şeklinde çalışabilecekler.

Yeni Konsola Uygun Oyun Yamaları Gelecek

PlayStation markasına ait olan tüm oyunlar için yeni konsola uyumlu olacak olan yamalar da çıkacak. Çoğu diğer oyun geliştirici şirket de getirecekleri güncellemelerle birlikte yeni konsola destek verecekler.

Bu arada Call of Duy: Infinite Warfare, Modern Warfare gibi oyunlar da PlayStation 4 Pro için uyumlu bir şekilde piyasada yer alacak.

EA Sevindirici Haberi Verdi

Belki de en mutlu eden sürpriz ise EA cephesinden geldi. FIFA 17 ve Battlefield 1 oyunları da 4K’lık yeni cihazla tam uyumlu olarak satışta olacak.

Satış Fiyatı ve Tarihi

PlayStation 4 Pro 10 Ekim tarihinde satışa çıkaca. Cihaz için şu anda ön siparişler zaten alınıyordu. Fiyatı 399 dolar olan cihazın Türkiye’de ne zaman satılacağı ve Türkiye fiyatının ne olacağı ise henüz belli değilken 2000 TL düzeylerine yaklaşabileceği tanmin ediliyor

PlayStation 4 Pro Teknik Özellikleri

İşlemci: 8 çekirdekli x86-64 AMD Jaguar

Grafik kartı: 4.20 TFLOPS, AMD Radeon bazlı ekran kartı

Hafıza: GDDR5 8 GB

Depolama alanı: 1 TB

Boyutlar: 295×55×327 mm

Optik sürücü: BD × 6 CAV, DVD × 8 CAV

Giriş/Çıkış bağlantıları: USB (USB 3.1 Gen.1) port × 3, AUX port × 1

Güç tüketimi: En yüksek 310 W

Video çıkışı: 4K/HDR destekli HDMI, DIGITAL OUT