Türk Dil ve Edebiyatı Derneği Genel Başkanı yaptığı açıklamada 2017 yılıyla birlikte kamu kurumlarında F klavyeye geçiş yapılacağını duyurdu.

Bazı Kurumlar Q Klavye Kullanıyordu

Uzun süredir başta devlet okullarındaki bilgisayar laboratuvarları olmak üzere F klavyeleri kamu kurumlarında kullandığımız bilinen bir şey. Ancak tam manasıyla kamu kurumlarında da F klavye yaygın değildi. Özellikle de kamu personelleri genellikle Q klavyeyi kullanmayı tercih ediyorlardı.

2017 Yılıyla Birlikte Q Klavye Yasaklanıyor

Q klavye yerine Türkçe’ye daha uygun olduğu düşünülen F klavyenin yaygınlaşması için kamuda F klavyenin zorunlu kılınacağına yönelik haberleri bir süredir zaten söyleniyordu. Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Genel Başkanı olan Ekrem Erdem’in yaptığı açıklamayla birlikte F klavyenin memurların hayatına tam olarak gireceği tarih belli oldu. Kamu kurumları, 2017 yılıyla birlikte F klavyeye geçiş yapacak ve Q klavye kullanılmayacak.

Amaç Türk Dilinin Geliştirilmesi

Türk Dili’nin gücüne ve verilmesi gerken öneme dikkat çeken Ekrem Erdem, F klavyeye TL sembolünün ve inceltme tuşlarının da ekleneceğini söyledi. Böylelikle F klavyeye eklenen yeni standartlar klavyenin günlük kullanım için daha da uygun olmasını sağlayacak.