Canonical şirketi, Ubuntu işletim sisteminin son versiyonu olan 16.10 sürümünü yani Yakkety Yak sürümünü yayınladığını duyurdu. Merak edilen konu ise Unity8 ile birlikte gelen bu sürümde kullanıcılara neler sunuluyor?

Ubuntu 16.10 Yakkety Yak Özellikleri Neler?

Neowin’in isimli internet sitesinin haberine göre, Temmuz 2017’ye kadar yani 9 aylık süreyle desteklenecek olan Ubuntu 16.10 Yakkety Yak sürümü, LTS olmayacak. Yani kısa ömürlü destek sunacak. Bu yeni sürüm, yeni Unity 8 masaüstü ortamını teknik önizleme olarak kullanıcılarla buluşturmasıyla dikkat çekiyor ki bu seçim giriş ekranındaki seçenek üzerinden kullanıcılara sunulmakta.

En Büyük Yenilik Unity 8’de

Aslına bakılırsa Unity 8 dışında pek bir yenilik olmadığını söylemek mümkün. Daha çok varolan yazılıma yapılan yükseltmelerin yer aldığı 16.10 ile birlikte varsayılan olarak hata düzeltmeleri, geliştirilmiş düşük grafik modu gibi özellikler sunan Unity 7.5 geliyor.

Dosya Yöneticisinde Sürüm Yükseltme Var

Nautilus dosya yöneticisi ise 3.14 sürümünden 3.20 sürümüne yükseltilmiş. Bu sürümde entegre dosya transfer durumu ikonu ve dosya ile klasörleri yeniden adlandırırken açılır baloncuklar gibi detaylar bulunuyor.

Hazır Gelen Çekirdek Uygulamalar Güncellendi

Ek olarak birçok çekirdek uygulama da yeni sürümlerine güncellenmiş durumda. Bunlar: LibreOffice 5.2.2, Firefox 49, Thunderbird 45, Ubuntu Software 3.20, Rhytmbox 3.4.1, GNOME Terminal 3.20 ve Shotwell 0.22 olmak üzere dikkat çekiyor. Bunun yanı sıra sistem stabilitesi, performans, güç verimliliği ve dosya sistemi idaresi anlamında da geliştirmeler sağlanıyor.

Microsoft Surface 3 İçin Destek Geliyor

Bu arada Microsoft Surface 3 dokunmatik ekranları, AMD grafik kartlarının hız aşırtılması için destek, daha fazla ses aygıtları ve web kameraları için çeşitli sürücülere destek geldiğini de belirtelim