Information is Beautiful isimli sitenin yayınladığı analize göre, popüler yazılımların kullandığı kod satırları Google ve Facebook arasındaki rekabeti gösteriyor.

Google Tek Başına Rakiplerini Geride Bırakıyor

Yayınlanan analiz grafiğine göre en çarpıcı yazılımlar Google’a ait. Google’ın ardından Facebook geliyor. Google kullandığı tüm servislerinde toplamda 2 milyar satırlık koda ulaşırken, Facebook ise teknolojilerinde toplam 61 milyon satır koda ulaşmış durumda.

Android 12 Milyon Satırda

Ayrıca Unix’in ilk sürümü 10 bin satır iken, World of Warcraft 5.250.000 satır koda ulaşmış durumda. Android tek başına 12 milyon satıra sahipken, Windows 7 ise 40 milyon satırda. Facebook ise tek başına 61 milyon satıra sahip.

F-35’ler 25 Milyon Koda Sahip

Popüler yazılım geliştirme ortamı olan Visual Studio ise 50 milyon satır koda sahipken, Mac OS X Tiger ve Debian 50 milyon satırda bulunmakta. Bir ilginç istatistik ise F-35 Savaşçı Jetlerinde bulunmakta. F-35 Savaşçı Jetleri tam 25 milyon satırın üzerinde. Boeing 787’nin kodları ise 13 milyon satırdan oluşmakta.

Diğer tüm istatistikleri ise buradan görebilirsiniz: http://www.informationisbeautiful.net/visualizations/million-lines-of-code/