E-ticaret’in en popüler sitesi olan Amazon, Windows Storelar’da bulunan uygulamasını kaldıracağını açıkladı. Microsoft’un, mobil cihazlar için sunduğu Windows Phone için işler gün geçtikçe daha kötü bir hal alıyor. Bilindiği gibi yeni uygulamalar, Windows Phone için çok yavaş bir şekilde geliyordu. Artık tüm uygulamalar Windows Phone platformundan çekilmeye başlandı.

Angry Birds’ün Ardından Büyük Kayıp

Angry Birds’de daha önceden bilindiği üzere artık güncelleme vermeyeceği haberleri, yeni oyunlarının yayınlanmayacağı da konuşulurken, e-ticaret’in lideri olan Amazon.com da bir açıklama ile Windows Phone platformunda bulunan uygulamasını kaldıracağını açıkladı.

15 Ağustos Son Gün

İndirmelere kapanma işlemi önceden gerçekleştirilmiş olsa da direkt bağlantı ile indirilebilir halde olan Amazon Windows Phone uygulaması artık tamamen kullanım dışı olacak. Şirketten gelen açıklama ise uygulamayı kullanan kişilerin 15 Ağustos 2016 tarihine kadar uygulamayı kullanabilecekleri, bu tarihten sonra ise mevcut kullananların da uygulamayı kullanamacağı yönünde.

Alışveriş yapmak isteyen kullanıcılar için geriye tek yol tarayıcıdan girişler olacak. Amazon ve Angry Birds tarafından gelen açıklamalardan sonra Windows Phone için işlerin pek de iyiye gitmediği konuşuluyor.