Elon Musk, kelimenin tam anlamıyla ulaşıma yeni bir boyut kazandırmak istiyor. Bu yeni boyut teknoloji ve bilim dünyasında üçüncü boyut olarak adlandırılmaya başlandı bile.

Los Angeles’ta Kazı Çalışmaları Başlıyor

Tesla ve SpaceX şirketlerinin CEO’su, Elon Musk trafikten delirdiği için bir sondaj şirketi kuracağını söylediği zaman herkes bunun bir şaka olduğunu düşünmüş ve pek de dikkate almamıştı. Ancak genç iş adamı, kurduğu sondaj şirketi ile ciddi bir şekilde Los Angeles’ta kazı çalışmalarını başlatacağının sinyallerini de vermişti. Fakat anlaşılan Musk, bu konuyu sadece konuşulan bi konu olmaktan çıkarıp icraate de dökmek adına konuya bir hayli kafa yormakta.

Musk: Ulaşım Üç Boyutlu Olmalı

Dünyanın farklı üniversitelerinden katılan gençler ile düzenledikleri Hyperloop Pod yarışmasında konuşan Musk, üç boyutlu yapıların ulaşımda da rol alması gerektiğine vurgu yaptı. Yaşadığımız evlerden çalıştığımız yerlere kadar tüm yapıların üç boyutlu olduğunu söyleyen Musk, buna karşın yoğun şekilde kullandığımız ulaşımın iki boyutlu olduğunu ve artık üçüncü boyutun da işin içine dahil olması gerektiğini belirtmekte.

Yer Altı Buna Daha Uygun

Bu duruma yönelik epey bir kafa yoran, yer altına ya da yer üstüne üç boyutlu ulaşım olayına odaklanan ve yer altının daha uygun olduğuna karar verdiğini söyleyen Musk, yeni kurduğu şirket ile de bu hedefine ulaşmayı amaçlıyor. Tabii bu durum, birkaç sene içerisinden Musk’ın şirketinin önderliğinde yeni ulaşım türlerinin hizmete sunulacağı anlamına gelmiyor. Zira yer altında ulaşım için gerekli şeyleri yapan kazı araçları öyle kolay üretilen ve çok da hızlı şekilde çalışan araçlar değiller.

Yeni Kazı Makineleri Geliştirilecek

Musk’ın ve şirketinin ilk hedefi de, hali hazırda kullanılan araçlardan birkaç kaç kat daha hızlı kazı makineleri geliştirmek. Ancak bu makineler geliştirildikten sonra Musk’ın kafasındaki projeler şekillenmeye başlayacak ve bizler de sonuçları yavaş yavaş göreceğiz.