Uzun süredir Microsoft tarafından satın alanacağı dillendirilen LinkedIn, en sonunda 26.2 milyar dolarlık bir anlaşma ile resmen Microsoft’a satıldı. İş dünyasının sosyal medyası olarak da bilinen LinkedIn’in Microsoft’a satışı hakkındaki bilgiler haberin devamında

İş Dünyasının Sosyal Ağı

İş dünyasının en sağlam sosyal mecrası olarak da bilinen LinkedIn satışının yapılacağına dair sayısızca söylenti zaten dolaşıyordu. Bu söylentilerden son dönemlerde en sık gerçekleştirileni ise Microsoft ile gerçekleşeni. Gerçekleşen söylentilerin boşuna olmadığı da ortaya çıktı. Microsoft en sonunda LinkedIn’i 26.2 milyar dolar gibi oldukça uçuk bir ücrete satın aldı.

Şirket İçin Bir Dönüm Noktası

LinkedIn CEO’su ise satışın ardından şu açıklamaları gerçekleştirdi: “Bu, şirketin bir dönüm noktası. Artık daha hızlı bir şekilde iş dünyasının profesyonellerinin daha üretken ve daha başarılı bir şekilde iletişim kurmasını sağlayacağız”

Microsoft’un Gelecek Planları Daha Farklı

Microsoft’un CEO’su Satya Nadella ise LinkedIn’i satın alarak Office 365, Microsoft Dynamics ve ERP ile CRM uygulamarı arasında daha efektif olacaklarını bildiriyor. LinkedIn verilerinin Outlook ve Office uygulamalarıyla tam uyumlu olacağını dile getiren Nadella, Microsoft’un iş dünyasındaki ürünleriyle LinkedIn’i bağlayarak farklı bir düzen düşünüyor gibi.