Canlı olarak oyun yayınları yapan Streamer’ların artışa geçmesiyle birlikte büyük miktarlarda paralar kazanmaya Twitch, öncelikle Youtube’un dikkatini çekti. Daha sonra Youtube, canlı oyun yayını yapanları hedefleyerek özel Youtube Gaming kanalını açtı ve kısa bir süre içerisinde büyük kazançlar elde etti. Bu sektörde yer alan firmaların büyük kazançlar elde etmesini ilgiyle takip eden Microsoft, canlı yayın platformu olan Beam’i satın aldı.

Beam Diğerlerinden Daha Farklı

Microsoft’a göre 100.000’den fazla kullanıcıya sahip olan canlı yayın platformu Beam, canlı oyun yayınlarını sıradan canlı yayın platformdan daha farklı bir şekilde yayınladığı için diğerlerine göre bir adım daha önde.

Xbox Üzerine de Geliyor

Microsoft’un online yayıncılık platformuna adım atması ile birlikte rekabetin neler getireceği merak edilirken, ayrıca Microsoft Beam platformunu Xbox üzerine de getirecek şeklinde söylemler de yer alıyor. Beam platformunun XBox üzerinde yer alması ile birlikte hitap ettiği kitlenin fazlalaşması hem Microsoft’un bu girişiminin başarılı olmasına imkan tanıyacak hem de diğer rakip platformların yenilikler, farklılılar getirmesinin de önünü açacak.

Mobil Platforma Gelecek Mi?

Ayrıca beam platformu için mobil tarafta da bir çalışma yürütüldüğü ancak mevcut sistem kaynaklarına bakıldığında Beam platformunun henüz mobil oyunların yayınına dair işlemleri gerçekleştirmesinin zor olduğu da konuşulan konular arasında. Oyun severlerin merak ettiği mobil desteği olacak mı konusu belki de ileriki günlerde yapılacak resmi bir açıklama ile netlik kazanabilir.