Rio 2016 Olimpiyat oyunları, tekrardan Google anasayfasında Doodle oldu. Önemli günleri, haftaları ve önemli kişileri anasayfasında Doodle yapan Google bu sefer de Brezilya’nın ev sahipliğini yapmış olduğu Rio 2016 Olimpiyat oyunlarını anasayfasına taşıdı. Olimpiyat Oyunları Doogle oldu.

Olimpiyatlar Yeni Doogle

Google, Olimpiyat oyunlarını önceki günlerde olduğu gibi aynı şekilde Doogle’lar ile birlikte kutlamaya devam ediyor. Oyunların altıncı gününde bu defa bisiklet sporuna dair bir Doodle, Google anasayfasında yayınlandı. Yayınlanmış olan bu yeni Doogle, kullanıcılardan büyük beğeni toplarken, Doodle’a tıklanma ve Doogle istatistikleri de kullanıcıların Rio oyunlarına duyduğu büyük ilgiyi gösterir durumda.

Türkiye de Olimpiyatlarda Yer Almakta

Oyunlarda 206 ülkeden yaklaşık olarak 12 bin sporcununu yarıştığı 2016 yaz olimpiyatlarında 28 dalda mücadele edilirken, Türkiye 55 erkek ve 48 kadın sporcuyla temsil edilmekte.

Google’ın son dönemde Rio Yaz Olimpiyatlarına verdiği değer, sporseverlerin de hoşuna giderken, oluşturulan Doodle’lar sayesinde arama motorunu ziyaret eden kullanıcılar eğlenceli vakitler de geçirmekteler. Google’ın oluşturmuş olduğu Rio doodle’ları yaz oyunlarının başlangıç tarihinden beri hergün yenilenmekteler.