Kanadalı jeofizikçiler, tam iki milyar yaşında, oldukça iyi şekilde korunmuş su birikintisi buldular. Bahsedilen su, şimdiye kadar dünya üzerinde bulunan en eski su olarak kayıtlara geçmiş durumda.

Su 2.4 KM Derinlikte Bulundu

Onrtario’da bulunan Kidd Creek Madeni’nde çalışmalar yapan Toronto Üniversitesi araştırmacıları, madenin 2.4km derinliğinde yaklaşık iki milyar yıllık su buldular

Bulunan Su Neredeyse Dünyanın Yarı Yaşında

Dünya’nın yaşı 4.5 milyar yıl ve bu antik su, neredeyse Dünya’nın genç dönemlerinden beri serbest şekilde dolaşımına devam etmiş. Suyun içinde yer alan helyum, argon, neon, kripton ve ksenon izlerini inceleyen araştırmacılar, bu sayede suyun yaşını da hesaplayabildiklerini dile getirdiler.

Dünyada Yeni Bir Su Katmanı Mı Var?

Araştırmacılara göre bu keşif, sıradan bir su birinkintisini keşfetmek olarak algılanmamalı. Zira onlara göre bulunan su, aslında gezegenimizdeki yeni bir su katmanın da izini göstermekte. Bu da Dünya yüzeyinin altında, daha bilmediğimiz pek çok yerde bu tarz antik suların akıyor oluşu.

Normal Deniz Suyuna Göre Tadı Daha Kötü

Suyun üstünde bazı ölçümler yapan araştırmacılar, normal deniz suyuna göre sekiz kat daha fazla metal ve tuz barındırdığını keşfetmiş. Yani bu suyu içerseniz zehirlenmez ya da ölmezsiniz. Fakat tadı ciddi şekilde iğrenç gelecektir.