Huawei Bazı Büyük Pazarlarda Yasaklanıyor

Huawei hakkında Birleşik Krallık’ta açılan bazı davalar, şirketin gelecekle ilgili bazı politikalarını değiştirebilecek nitelikte. İlk çarpışmayı kazanan Çinli şirketin yeni hamlesi merak konusu.

Huawei’yi Zorlu Bir Süreç Bekliyor

Çin merkezli Shenzhen şirketi olan Huawei, P10’nun piyasaya sürülmesi çetrefilli bir süreç olacak gibi. Huawei, diğer şirketlerle ciddi telif hakkı anlaşmazlığı yaşıyor. İki gün önce, ülkedeki İngilizce ve Yüksek Galler Mahkemesi, şirketin İngiltere’de akıllı telefon satma olasılığını tehdit eden bir karar verdi.

Söz konusu durum Huawei, Google ve Samsung ile Unwired Planet arasındaki devam eden fikri mülkiyet savaşından kaynaklandı. 2014 yılında Unwired Planet, üç şirketin de ağ standartlarıyla ilgili altı patenti ihlal ettiğini iddia etmişti. Google, gerekli itirazları 2015 yılının ortalarında gerçekleştirdi, sonunda Unwired Planet ile anlaştı ve istediği aldı.

Samsung ve Huawei’den İtiraz

Samsung ve Huawei de, Birleşik Krallık’ın rekabet kanunlarına göre itiraz etti. Ekim 2015 ile Temmuz 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen bir dizi davada Huawei, bunlardan beşinin standart temel patentler (SEP) olduğunu ve bunların kanunen adil, makul ve ayrımcı olmayan (FRAND) şartlarda lisanslanmasına tabi patentler olduğunu savundu. Fakat, Birleşik Krallık Yüksek Mahkemesi Yüksek Mahkemesi Patent Mahkemesi tamamen ikna olmadı.