Apple’ın pazar payında büyük bir kayıp yaşaması, Çin merkezli akıllı telefon üreticilerini de güçlendirdi.

Hindistan ve Çin’de Yaşanan Düşüşler Olumsuz Etkiledi

Bir süredir kendi müşterilerinden de olumsuz eleştiriler almaya başlayan Apple, rakiplerinin gerçekleştirdiği hamlelerle birlikte akıllı telefon sektöründe büyük düşüşler yaşamaya devam ediyor. Apple’ın yaşadığı bu düşüş neredeyse dünyanın her bölgesinde gerçekleşiyor ancak Apple’ı belki de en çok yaralayan üretim merkezlerinin de yer aldığı Asya kıtasında yaşamış olduğu düşüşler oldu. Hindistan ve Çin gibi ülkelerde yaşanan düşüşlerle birlikte Apple pazardaki üstünlüğünü kaybetmiş gibi görünüyor.

Çin’de Hala İlk 5 Arasında

Amerika merkezli market araştırmaları şirketi olan International Data Corporation tarafından, dün Apple’ın zararlarını gösteren bir tablo paylaşıldı. Paylaşılan bu tabloya göre satışlarının üçte birini kaybeden Apple, Çinde üretim gerçekleştiren firmalar arasında hala en büyük 5 üretici arasında yer alıyor.

Oppo Yükselişe Geçti

Tabloya göre 2015 senesinde ikinci çeyrekte yaklaşık olarak %12 pazar payıyla yer alan, 2016 yılında ise ikinci çeyrekte %31.7 düşüş yaşayan Apple, artık sadece %7.8’lik bir pazar payına sahip. Öte yandan şu an için listede ikinci sırada yer alan Oppo ise %7.6’lık pazar payını tam olarak %124 arttırarak 516.2’ye çıkarmaya başlamış. Tüm bu durumlara bakarak Apple’ın yaşadığı düşüşün Çin merkezli üreticileri sevindirdiğini söyleyebiliriz.