Amazonun kurucularından olan Jeff Bezos, Amazon’a ait 1 milyar dolar değerindeki hisselerini ilginç bir nedenden ötürü elden çıkartma kararı aldı.

1 Milyar Dolarlık Hisse Elden Çıkarıldı

Amazon.com’un kurucusu Jeff Bezos yaptığı açıklamada, gelecek yıl uzay yolculuğu için uçuşlarına başlayacak Blue Origin roket şirketini finanse etmek amacıyla yılda yaklaşık 1 milyar dolarlık Amazon.com hissesini elden çıkarma kararı aldığını duyurdu.

Test Uçuşları Hedefleniyor

Blue Origin 2017’de şirket pilotları ve mühendisleri ile test uçuşlarına başlamayı beklediğine dair açıklama gerçekleştirmişti. Jeff Bezos ve “Şu andaki iş modelim Blue Origin le uzay yolculuğu. Bunu finanse etmek amacıyla da 1 milyar dolarlık hisse senedi satışı gerçekleştirmem gerekiyordu, gerçekleştireceğim ve şirkete yatırım yapacağım.” ifadelerini kullandı.

Bezos, uzay uçuşlarındaki fazla maliyetini düşürmek için uzun vadeli bir hedef güdüyor. Bezos’a göre bu hedefin gerçeklemesi gayet mümkün ve yakın gelecekte, Bezos ve arkadaşlarının yaptığı şeyler kalıcı bir kurtuluş haline gelecek gibi.

80.9 Milyon Hisse Senedi Jeff Bezos’a Ait

Reuters’ın verilerine göre Jeff Bezos, 80.9 milyon hisse senedi ile Amazon’un en büyük hissedarı konumunda. Çarşamba günkü Amazon.com borsa değeri kapanış fiyatı 909.28 dolar düzeylerindeydi. Jeff Bezos, 1 milyar dolarlık Amazon hisse senedi satma taahhüdünü yerine getirmek için 1.099.771 adet hissesini satışa çıkardı.

Serveti 73.54 Milyar Dolar

Bezos’un şirketteki yüzde 16.95 hissesini temsil eden toplam Amazon hisseleri yaklaşık 73.54 milyar dolar değerinde. 1 milyar dolar şu durumda Jeff Bezos için çok da önemli bir meblağ değil. Washington merkezli Blue Origin ise, Dünya çevresinde yolcularla “11 dakikalık” uzay yolculuğu için çalışmalarını sürdürüyor.