İntel’in Microsoft’un da katkılarıyla başlattığı project Alloy isimli sanal gerçeklik projesi duyuruldu.

Birlikte Farklı Ürünler Geliştirilecek

Intel ve Microsoft, sanal gerçeklik cihazlarının daha da iyi bir hale getirilebilmesi için birlikte çalışacaklarını duyurdular. Bu birlikte çalışma kapsamında iki şirket farklı şeyler geliştirecekler.

Gelecek Yıl Tüm Win10 Bilgisayarlar Destekleyecek

Microsoft gelecek yıl tüm Windows 10 sistemlerini güncelleyecek ve Windows 10 işletim sistemi kullanan tüm bilgisayarlara göndereceği bu güncelleme ile birlikte tüm bilgisayarlar Microsoft HoloLens ile uyumlu hale getirilecek. HoloLens şu an için birkaç bin dolar fiyat seviyesinde olduğu için son kullanıcıya direkt hitap etmese de gelecek yıllarda ucuzlayacağı ve herkesçe erişilebilir olacağı tahminler arasında.

Projenin Kodları Açık Kaynak Olacak

Intel de tam bu noktada devreye giriyor ve Project Alloy ismini verdiği sanal gerçeklik projeciyle, sanal gerçeklik gözlüğüne sahip olmak isteyen geliştiricilerin önünü de açacak. HoloLens’e benzer teknolojilerle üretilecek olan yeni teknoloji ürün için Intel, bu donanımları daha ucuz bir fiyattan satışa sunacak ve cihazların tamamının kaynak kodlarını açık kaynak olacak şekilde yayına alacak.

Böylelikle hem HoloLens benzeri bir cihaza hem de açık kaynak kodlara sahip olan geliştiriciler, HoloLens için uygulama da geliştirebilecek ve yine bu sayede sanal gerçeklik cihazlarının gelişmesinin de önü açılmış olacak.