Hangouts’un iş için olan profesyonel sürümü Meet, yayına çıktı.

Uygulama Gizli Bir Şekilde Yayına Alındı

Google, servislerini profesyonel anlamda kullanlar için geliştirmeye devam ediyor. Daha önce Hangouts uygulamasını iş kullanıcıları için geliştireceğini söyleyen Google, bunu nasıl yapacağının detayını ise vermemişti. Şimdi ise gizli bir şekilde “Meet by Google Hangouts” uygulamasını devreye aldı.

Şu An İçin Sadece iOS Platformunda

Resmi bir açıklama ile yayına alınmamış olsa da öncelikle iOS uygulaması olarak TechCrunch sitesi bu olayı fark etti. Şaşırtıcı bir şekilde Android’de bu uygulama henüz hayata geçirilmemiş durumda. Uygulama büyük ihtimalle Google’ın bulut tabanlı olan G-Suite’inde yer alacak. Fakat henüz herhangi bir şekilde bu bölümlere listelenmiş değil.

HD Görüşmeler Yapılabiliyor

Uygulamanın yapabileceği işlemlere bakıldığında ise detaylar ortaya çıkıyor. 10 kişi yerine aynı anda 30 kişi ile toplantılar gerçekleştirilebildiği gibi bu toplantılar HD kalitede yapılabiliyor. Toplantılar için çağrılar da gerçekleştirebilmenizi ve tek tıkla toplantılara katılabilmenizi sağlıyor.

Google Asistan da Entegre Edilebilecek

G Suite kullanıcıları ayrıca Gmail ve Takvim ile bu toplantıları entegre edebiliyorlar. Bu sayede büyük ihtimalle Google Asistan’ın da yardımıyla bir Hangout görüşmesi kolay bir şekilde toplantıya dönüştürülebiliyor.

Duo İyice Teşvik Edilecek

Bu arada, Google ayrıca Hangouts API (uygulama programlama arayüzü) platformunu da iptal etti. Bu arayüzü kullanan üçüncü parti uygulamalar da 25 Nisan 2017’den sonra çalışmayacaklar. Google, daha önce Hangouts’u terk etmeyeceğini fakat kullanıcıların uygulamayı kullanmalarına izin vermek ya da kullanıcıları Duo’yu kullanmaları teşvik etmek konusunda emin olmadığını söylemişti.

Facebook ve Microsoft’a Karşı Hamle

İşletmelerinde bu uygulamayı kullanacaklar için daha iyi bir deneyim sunmak amacıyla Lime Audio ile de anlaşan Google, Meet uygulamasında daha iyi bir ses kalitesi sağlayacak. Facebook ve Microsoft’un son hamlelerine bakılacak olursa, Google, bu uygulamayı çok büyük ihtimalle Google Asistan’la da entegre edecek. Bu sayede randevuları belirlemek, rehbere kişi eklemek ve çok daha fazlası kolayca yapılabilecek.