Google’ın mini not servisi olan Keep, doküman düzenleyebileceğiniz Docs entegrasyonunu bir adım öteye taşıdı.

Günümüzde Kullanımı Bir Hayli Fazla

2013 yılında sunulan Google Keep, günlük hayatta, iş ortamında, alışverişte çok işe yarayan bir küçük not hizmeti ve şu anda popülerliği bir hayli fazla.

G Suite Kullanıcıları Sevinecek Gibi

Google, bu kullanışlı mini servisinin kalitesini bir adım daha öteye taşımak amacıyla, Docs ile olan entegrasyonu bir adım daha ileriye taşıdı. Bu durum şu anda en çok G Suite kullanıcılarını sevindirdi.

Keep Notları Artık Docs’ta

Bugünden itibaren Google Docs içerisinde Keep notlarınızı görüntüleyebilir veya oluşturabilirsiniz. İnternet üzerinde Docs’a girdiğinizde “Keep Notepad” isimli bir kısım görüntüleniyor. Bu araç çubuğu ile uygulamanın bir mini sürümü ve bu sürüm aracılığıyla Keep’te oluşturduğunuz son notları görebiliyor ve Docs’ta oluşturduğunuz belgenin içine istediğiniz metin ve görselleri ekleyebiliyorsunuz.

Dokümanları Otomatik Olarak Keep’e Kaydedebiliyorsunuz

Bu bölümden, kullanıcılar yeni notlar da oluşturabiliyor ve notları arasında arama da yapabiliyorlar. Ek olarak, Docs’ta bir metni seçtiğinizde “Bunu Keep’te kaydet” şeklinde bir seçenek beliriyor. Bu seçeneği kullandığınızda Keep’te oluşturduğunuz not, Docs dökümanınıza geri bağlantı oluşturuluyor.

Google Keep Daha da Gelişecek

Bunların dışında bir de G Suite hizmetine eklenen özellikler de var. Gmail ve Google Drive için verilen destek gibi, Keep için de aynı seviyede teknik destek verilecek. Yöneticiler, Keep kullanımında en üst seviyede yetkilendirilecekler. Uygulamayı da kendi alan adları için kapatıp açma seçenekleri de olacak.