Google Chrome’da mevcutta bulunan tasarımına ve performansa dair bazı iyileştirmeler gerçekleştireceğini açıkladı.

RAM ve Güç Tüketimi Kullanıcıları Bezdirdi

Google Chrome’un yüksek seviyede RAM ve güç tüketimine karşı bir çözüm bulma arayışlarında olan Microsoft, uzun bir süredir Chrome’un uyumluluğuna dair bazı değişiklikleri devreye aldı ve işletim sistemini de bu web tarayıcısına uygun bir şekilde geliştirmeye çalıştı. Yeni gelen bilgiler ışığında da Microsoft’un yanı sıra Google’da Chrome’un performansı üzerinde çalışmalara başlandı.

CPU ve GPU Üzerinden Güç Kullanımı Azalacak

Google’ın bu konuya dair kullanıcılarıyla da paylaşmış olduğu ilk hedefinin ne olacağı merak konusuydu. Chrome’a dair gerçekleştirilecek birçok proje varken şu sıralar ilk hedefi CPU ve GPU üzerinden güç kullanımını azaltmak yani en aza indirgemek. Web tarayıcısının çok fazla güç tüketiyor oluşu ile birlikte dizüstü bilgisayar sahiplerinden de şikayetler hızlı bir şekilde gelmeye başlamıştı.

Görünümde Material Design Kullanılacak

Chrome geliştiricilerinin bir diğer hedefi ise Chrome’un görünüşüne dair. Geliştiriciler ve tasarımcılar arasında ortak bir fikir birliği bulunmakta. Bu birliğe göre Chrome’un daha sadece bir görünüme sahip olması gerekmekte. Bunu sağlamak adına da Google Chrome’un tasarımına dair Material Design değişiklikleri gerçekleştirildi.

Yenilikler Chrome 53 ile Gelecek

Tüm bu bahsi geçen yeniliklerin de Chrome 53 ile birlikte kullanıcılara sunulacağı açıklandı. Güncellemeleri henüz gerçekleştirmediyseniz ayarlar kısmından güncellemeleri el ile gerçekleştirebilirsiniz.