Türkiye’nin en büyük dijital platformu olarak da kabul edilen Digitürk’ün Katar merkezli şirket olan beIN Media tarafından satın alınmasına dair işlemler tamamlandı.

Digiturk 3.3 Milyon Aboneye Sahip

Digiturk Türkiye’ye ücretli yayıncılı getiren bir kuruluş olarak da bilinmekte. Futbol müsabakalarını ve birçok diziyi ülkemizde izleyebilmek adına bazı ücretleri de ödemeniz gerekmekteydi. Bu yapısı nedeniyle tepki çekiyor olsa sunduğu hizmetlerin geneli seviliyor ve Türkiye geneline yayılmış olarak da 3.3 Milyon’u aşan abone sayısıyla da bu kullanım oranı, genelin sevdiği iddialarını da doğrular nitelikte.

Ümit Önal İstifa Etti

Katar merkezli medya grubu olarak da bilinen ve küresel anlamda da bilinirliğe sahip olan beIN Media tarafından satın alınma işlemleri tamamlanan Digiturk’te yeni bir dönem de başlamış oluyor. İlk aşamada fikir ayrılığı olarak bilinse de bu satın alım sonucunda yeniden bir yapılanmaya dayalı olarak işten ayrılmalar da gerçekleşiyor ki bunun ilk belirtisi de Digiturk Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı olan Ümit Önal’ın istifası oldu.

Yönetim kadrosuna bakarsak farklı başka değişimlerin de olacağı yine kulislerde konuşulan konulardan olurken, beIN Medya tarafından satın alınma işlemi gerçekleştirilen Digiturk’un diğer platformlar ile rekabette çok daha ileri gidebilecek olan stratejik yeni hamleler de gerçekleştireceği konuşulanlar arasında.

beIN Media’nın CEO’su Nasser Al-Khelaïfi Tarafından şu açıklama yapıldı;

“Grubumuzun tarihindeki en büyük anlaşma olan bu satın alma, küresel genişleme sürecimizde önemli bir kilometre taşı. Ayrıca bu satın alma, yüksek büyüme potansiyeli olan ve gelişmiş piyasalarda en yüksek kaliteli yayın deneyimi sağlamaya ilişkin kararlılığımızın da bir ifadesidir. Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölgesi ile olan komşuluğu ve Avrupa ile Asya’daki bizim için önemli piyasalara olan yakınlığı da göz önüne alındığında, Türkiye pazarına girişimiz, beIN Media Group açısından çok önemli bir adımdır. Digiturk, hızla büyüyen Türkiye piyasasında bizi lider konumuna getiriyor ve önümüzdeki yıllar için çok önemli iş fırsatlarını yakalama şansı sunuyor. Digiturk platformunu güçlendirmeyi ve Türkiye’nin dijital yayıncılık ve spor alanındaki heyecan verici dinamiklerini küresel deneyimimiz ile daha da geliştirmeyi amaçlıyoruz.”

beIN Sports Yakında Türkiyede

Bu satın alma işleminin sonrasında Amerika, Batı Avrupa, Orta Doğu, Afrika ve Uzak Doğuda önemli başarılar ve kazanımlar yakalayan beIN Sports’un da kısa bir süre içerisinde Türkiye’de faaliyetlerine başlaması da beklenenler arasında. Ayrıca Mıramax’ı da satın alarak sinema ve eğlence sektöründe de genişlemeye devam eden beIN Medya, Türkiye için önemli projeler geliştirmeye başlayacak ve Digiturk’un hem yurt içi hem de yurt dışı ağını genişletmeye çalışacak. En çok merak edilen konu ise bu satın alma sonrasında gelecek olan yeniliklerin neler olacağı.