Geleceğin En Popüler Meslekleri

Geleceğin En Popüler Meslekleri Çağa Damga Vuracak

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte artık yeni yeni meslek grupları da popüler olmaya başlıyor ve önem kazanıyorlar. Yapılan araştırmalar sonucunda bazı meslekler gelecekte çok önemli konumda olacaklar.

Robot İşçiler Geliyor

Artık fabrikaların bazı kısımlarında insan gücü yerine robotlar çalıştırılıyorlar. Örneğin araç üreten fabrikalarda insan gücünün bir hayli azaltılması hedefleniyor. Bunun sebebi ise bilgisayar destekli işlemlerin, insan gücüne göre daha az hata payına sahip olması ki burada hata payı da tamamen insan tarafından geliştirilen bir yazılımda olacaktır.

Pokemon Go ve İnsan Yaşantısına Etkileri

Teknolojinin çevremizdeki etkilerini hepimiz görebiliyoruz. Örneğin bugün pokemon go çılgınlığı çevremizi sarmış durumda. Elinde telefonlarla sağda solda yürüşler yapan pokemon oyuncularını görebiliyoruz. Normalde sağlık için yürüyüş çağrıları pek dikkate alınmazken, bugün sağlıklı yürüyüşlerin asıl nedeni pokemon go oyunu.

Listede sayısal alandan, sözel alana bir çok meslek grubu yer almakta. Burada belirtilen meslek gruplarından çoğu zaten halk arasında da önemli kabul edilen meslekler. Ancak yeni meslek türleri de yer almakta. Kiminin eleştirdiği, kiminin de övdüğü fenomenlerin de yer aldığı meslek grupları gelecekte en çok kazandıran meslek gruplarından olacak.

Dijital Yayıncılık

Günümüzde dijital yayıncılar zaten vlogger, blogger ya da vine fenomeni gibi isimlerle biliniyorlar. Şu an haber kanallarından daha da popüler olan bu gruptaki kişiler geleceğin vazgeçilmezleri haline gelecekler. Zaten popüler olan bu meslek grubu mensupları ileride aranan insan olarak şirketlerin marka yüzlerini oluşturabilecekler.

Sosyal Medya Uzmanlığı

Günümüzde bazı üniversitelerde dersleri bile verilen bir meslek grubu. Ülkemizde iş sahası zaten var fakat gelecekte tüm şirketler sosyal mecraları önemser hale gelince, markanın yönetimini işini bilen bir sosyal medya uzmanına devredecek. Şu an zaten önemli olan sosyal medya uzmanları gelecekte daha da önemli bir hal alacak. Çünkü bir ürünün pazarlamanın en önemli yolu artık sosyal medyadan geçiyor. Bu sayede dijital kimliğinizi oluşturarak bilinirlik seviyenizi de arttırabiliyorsunuz.

Mekatronik Mühendisliği

Geçmişten beri aslında sanayi bölgelerinde mekatronik mühendisleri çok değerliler. Fakat meslekleri ve yaptıkları iş karşılaştırıldığında o değer değişebiliyordu. Gelecekte ise en çok çalışması gerekenlerden birisi mekatronik mühendisleri olacak. Çünkü robotik alanda yaşanan gelişmeler, IoT gibi gelişmelerin sonucunda gelen yeniliklerin yönetiminde mekatronik mühendisleri de yer alacak. Makine, yazılım, elektronik gibi alanlarda bilgilere sahip mekatronik mühendislerinin geleceğin en önemli meslek grubuna dahil olduğunu söyleyebiliriz.

Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği

Bugün geldiğimiz noktada aslında önemsiz diyemeyiz. Aralıksız çıkan oyunlar, VR’lara geliştirilen yazılımlar derken gelecekte bu grubun önemsiz olduğundan bahsedemeyiz. Özellikle yazılım alanında çok lazım olan mühendisler gelecekte çok kazanacak gibi görünüyor.

E-Sporculuk

Günümüzde online oyunların kullanımının artmasıyla artık yeni ve lisanslı bir meslek grubu çıktı. Örneğin League of Legends gibi oyunları oynayan kişiler e-sporcu lisansına sahip olup dünya şampiyonalarına katılıyorlar. Bu henüz yeni bir şey sayılabilir ki asıl gelecekte tam bir gelir kapısı olacaktır.

Big Data Analisti

Büyük veri hepimizin malumu. Artık google, microsoft, yandex gibi şirketler mutlaka verileri saklamalı ve bunları ileriye dönelik analiz etmeli. Örneğin “Kırmızı arabadan nefret ediyorum” gibi bir arama ya da bir yazı indekslenip daha sonra “Kırmızı arabadan nefret” edenler şeklinde bir analiz çıkarılabilir ki bu coğrafi olarak da ele alınabilir.

Big data kullanılarak veri analizi sonrasında reklam gerçeklemeleri elde edilir ve bireylere yönelik en uygun reklamların gösterimi sağlanır.

Siber Güvenlik Mühendisi

Artık bilgisayar mühendisliğinden ayrı bir alandan bahsediyoruz. Veri güvenliğinin önemini biliyoruz hepimiz. Şirketler dijital güvenliği orantısında müşteri / kullanıcı memnuniyetini aldığını biliyoruz. Kredi kartı bilgilerinin güvenliğinin gelecekte siber güvenlik mühendislerinin elinde olduğunu söylemek gerekiyor. Tabi ki bu kadar basit değil.

Bu yazıda sizlere Geleceğin En Popüler Meslekleri hakkında bilgiler aktardık.