Facebook, Apple TV benzeri bir mimariyi kurmak adına uzun bir süredir yoğun çaba harcıyor. Bu çabalar sonunda meyvesini verecek gibi görünüyor. Facebook, Apple TV gibi set üstü kutu bir TV çözümü ve özel içerik sunmak için yeni bir uygulama geliştirme niyetinde.

Medya Şirketleriyle Lisans Anlaşmaları Yapılıyor

Bazı kaynakların The Wall Street Journal sızdırdığı bilgiler, Facebook’un dev medya şirketleriyle lisans anlaşmaları yapmak için yoğun görüşmeler yürüttüğü yönünde.

Şimdilik söz konusu uygulama ve set üstü çözümü hakkında pek fazla ayrıntı yok, ancak şunu da unutmamamız gerekir: İddialara göre şirket, geçen yazdan beri proje üstünde çalışıyor.

Diziler ve Yeni Filmler Facebook’ta Yer Alacak

Yeni platform, standart Facebook uygulamasının büyük ekranlı bir sürümünden çok daha fazlasını içerecek: Spor, diziler, en yeni filmler ve doğal olarak Facebook’ta yayınlanan en çarpıcı içerikler. Kısacası Facebook TV, tüm yönleriyle Apple TV’ye meydan okuyacak.

Facebook 5 Yıl İçinde En Büyük Önemi Videolara Verecek

Peki Facebook neden böyle bir projeye girişiyor? Cevabı basit, sosyal medya servisinin, internetteki reklamlarla elde edebileceği gelir kısıtlı. Öte yandan beyaz camda, gün aşırı rast geldiğimiz görüntülü reklamlardan çok daha fazlası var ve bu muazzam bir gelir anlamına geliyor.

Fortune dergisi tarafından “Dünyanın en güçlü kadını” Facebook Başkan Yardımcısı Nicola Mendelsohn, “Facebook’un 5 yıl içerisinde yüzde yüz video içeriğine yoğunlaşacağını” açıklamıştı.