BDDK tarafından da daha önce banka ve kredi kartları hakkında değişimler gündeme getirilmişti. Bu değişiklikleri içeren yönetmelik bugünden itibaren yürürlüğe girdi. Yerli telefonlara 6 taksit seçeneği artık gelmiş bulunmakta.

Kullanıcılarda Kafa Karşıklığı Sebebiydi

Telefonlara getirilen taksit yasağına dair kaldırılacağ haberleri çıkmıştı. Günlerdir gündemi de meşgul eden bir konuydu. Hatta daha önce iki önemli bakandan ardı ardına açıklamalar gelmiş ve kullanıcı kanadında kafa karışıklığı ortaya çıkmıştı.

Başbakan ve Yardımcısı Açıklamalarda Bulunmuştu

Başbakan yardımcısı Nurettin Canikli bu haftadan itibaren telefonlara 6 ay taksiyle satın alma seçeneğinin geleceğini aktarmıştı. Ertesi gün ise Başbakan Binali Yıldırım bu konuya dair “cep telefonlarına taksit gelmeyecek” şeklinde açıklamalar gerçekleştirmişti.

Resmi Gazete ile Sorular Cevap Buldu

Bugün ise Resmi Gazete’de açıklanan BDDK kararlarına göre Banka Kartları ve Kredi Kartları hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına ilişkin yönetmelik ve bankaların kredi işlemlerine ilişkin yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelikler ile tüm sorular da cevap bulmuş oldu.

Sadece Yurt İçinde Üretilen Telefonlar 6 Taksit

Resmi gazetede yer alan açıklamalarla birlikte, üretimi yurt dışında gerçekleşen telefonlara daha önce getirilen taksiyle satın alma yasağının uygulanmasının devam edeceği anlaşılırken, yurt içinde üretimi gerçekleştirilen cep telefonları ise 6 ay taksiyle satın alınabilecek.