Nükleer silahlar dünyayı tehdit eder cinsten. Nükleer silahların kullanımı bu sefer dünyayı tehditten korumak için gündeme geldi.

Nükleer Silahlar Tartışılıyor

Son dönemlerde özellik ABD’nin yeni başkanı Donal Trump’ın resmi olarak göreve başlamasının ardından tekrar gündeme gelen nükleer silahlar ve nükleer silahların kullanımı tartışmalarına bir yenisi daha eklenmişe benziyor.

Gezegenimiz Savunmasız

İnsanoğlu gökyüzünü merak etmeye başladığından bu yana pek çok çalışma gerçekleştirdi. Fakat insanoğlunun tam olarak çalışamadığı bir nokta uzaydan gelebilecek tehlikeler ve bu tehlikelere karşı gezegenimizin savunmasız oluşu. Her an gideceği çizgiden ayrılan bir astereoid gezegenimize çarpabilir ve bu konuda da yapılabilecek bir şey yok gibi görünüyor.

İlk Önleyici Sistem Nükleer Silahlar

Amerikalı bilim insanları, gelecekte asteroid ve kuyruklu yıldızların dünyaya çarpabilme ihtimallerine karşı hazırlık yapılmasını öneriyorlar. Bu konuda bahsedilen önlemlerin başında ise nükleer silahlar gelmekte.

Nükleer Silahlarla Donatılmış Uzay Aracı Gündemde

Amerikan Jeofizik Derneği, San Francisco’daki toplantısında dünyayı tehdit eden göktaşlarının vurulması için nükleer silahlarla donanmış bir uzay aracı geliştirilmesi önerisinde bulundu.

Şu an için sadece Dünyaya çarpması olası bir göktaşını bekleniyor. Bu nedenle de gezegenimiz savunmasız. Ancak çözüm nükleer silahlar olabilir mi? İşte orası soru işareti. Bunun nedeni ise, Dünyanın savunulması bahanesi ile geliştirilecek nükleer silahların aynı zamanda insanları tehdit edebilecek birer unsur olabilmesi. Böyle bir durumda da asteroide gerek kalmadan kendi sonumuzu hazırlayabiliriz.