Apple yeni donanımlar üretme amacıyla 45 milyon dolarlık bir araştırma ve geliştirme merkezini Çin’in başkenti Pekin’de kurma çalışmalarına başladı.

Apple’dan Yeni ARGE Merkezi

Wall Street Journal’da yer alan bir habere göre, Apple yeni araştırma merkeziyle 500 kişiye istihdam sağlayacak. Şirketin yeni tesislerinin içerisinde bilgisayar donanımları, iletişim, ses ve işitsel donanım ürünleri üzerinde çalışmalar gerçekleştirilecek.

Apple Daha Fazla Genişlemeyi Hedefliyor

Zhongguancun Science Park Yönetim Kurulu, geçmiş olduğumuz ayda sosyal medyaya açıklama yaparak, Apple’ın Çin Halk Cumhuriyeti üzerinde daha fazla genişlemeye yönelik planlarının olduğunu belirtmişti.

Ağustos ayında Çin’e ziyaret gerçekleştiren Apple’ın CEO’su Tim Cook, gelecek süreçte bu ülkede araştırma ve geliştirme tesisleri de açacaklarını söyleyerek bölge pazarında daha fazla yatırımda bulunacaklarının da sinyallerini vermiş oldu.

Araştırma Merkezi Pekinde

Apple’ın Çin’de açacağı yeni araştırma merkezi Pekin’in Wangjing bölgesinde yer alan bir bilim parkı üzerine açılacak.

Çin’in Apple’ın cihazlarının imalatı ve satışı konusunda oldukça önemli pazar olduğu zaten bilinen bir şeydi. Son zamanlarda Çin’de çeşitli sıkıntılı durumlara maruz kalan Apple şirketinin ülkede ticari faaliyetlerini sürdürüp sürdürmeyeceği oldukça merak ediliyordu.

ARGE Tesisi Ülke – Şirket İlişkilerini Geliştirecek

Uzmanların görüşü ise Apple’ın donanım ürünlerini odağına alarak meydana getireceği araştırma tesisinin ülke-şirket ilişkilerine önemli katkıda bulunabileceğini dile getiriyorlar.

Çinli yetkililer bu yılın başlarında iBooks ve iTunes Film servislerinin ülke genelinde kullanımını yasaklamış; şirketin yakın temaslarına rağmen ülkede Apple mağazası açmasına engel olmaya çalışmıştı.