Teknoloji dünyasının dev ismi olan Apple, sisteminde açık bulan kişilere 200.000 dolar ödül vereceğini duyurdu.

Artık Yüksek Para Ödülleri Verilecek

Daha önceden ICloud skandalının yaşanması ile birlikte ünlülerin fotoğraflarının sızdırılması gibi olaylardan sonra Apple, sisteminde açık bulan kişilere belirli bir program kapsamında artık tüm açık bulanlara ödül verecek.

Kaliforniya merkezli Apple, Black Hat güvenlik konferansında yaptığı açıklama ile birlikte beyaz şapkalı ya da iyi niyetli olarak tabir edilen hackerların, Apple sisteminde bulmuş oldukları açıkları bulmaları anında 200.000 dolara kadar ödül kazanabileceklerini duyurdu.

Microsoft, Facebook, Twitter ve Google da Ödüllendiriyordu

Microsoft ve Google zaten bu şekilde ödüllendirmeler uyguluyorlardı. Hatta Facebook ve twitter da bunun içinde. Apple da daha öncelerden ödüller veriyordu ancak bu gibi direkt bir yarışma denemesine hiç girişmemişti. Özellikle ICloud’ta yaşanan hacklenmeler sonrası Apple’ın marka güvenilirliği kaybolmadan bu gibi olayların önüne geçmek için ödüllendirme sistemine gideceği konuşuluyor.

Apple ve Hackerlar İçin Kazançlı Bir Dönem

Apple’ın bu kararı almasıyla birlikte şirketin de kazanımları olacağı konuşulan konular arasında. Özellikle gray hat kapsamında yer alan hackerlar için sevecekleri bir kapı olan bu ödül sistemi hem gray hat hackerlar hem de Apple için yararlı olacağı benziyor. Bu sayede hem Apple hacklenmemiş olacak hem de hackerlar ödül alabilecek ya da Apple’da iş imkanı bulabilecekler.