Teknoloji devi Google, bulut bilişime verdiği önemi yeni satın almalarla göstermeye devam ediyor. Bulut tabanlı e ticaret hizmetleri sunan orbitera.com, google tarafından satın alındı.

AWS ve Microsoft Azure ile Rekabette Yeni Silah

Kişisel bulut tabanlı depolama konusunda oldukça güçlü olan Google, bu üstünlüğünü kurumsal tarafa da taşımayı amaçlıyor. Rakiplerinden Amazon Web Services ve Microsoft Azure’un karşısında yeni arayışlar içerisinde olan Google, mücadeleyi bırakmayacak gibi görünüyor. Satış rakamları henüz duyurulmamış olsa da Orbitera’nın 100 milyon dolar karşılığında Google’a geçtiği gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Eski AWS Çalışanı Şimdi CEO

Firas Bushnaq ve Brian Singer’ın kurucuları olduğu Orbitera’nın CEO’su ise AWS’de 3 yıl çalışmış olan Marcin Kurc. Marcin Kurc’a göre bu satın alma, stratejik bir değer de arttırıyor. Açıklanan rakamlara göre de Orbitera şu ana dek 60 bin işletme tarafından kullanılmış. Orbiteranın hizmet verdiği şirketler arasında Adobe ve Oracle’ın da yer alıyor olması önemli bir detay.

Yetenek Transferleri Milyar Dolarlar Kazandırabilir

Google’ın bu satın alma ile birlikte hem Google Bulut Platform’da bulunan hizmetlerini hem de Orbitera’nın müşterilerine, çoklu bulut hizmetlerinde yenilikler sunmayı da hedeflediği anlamına da gelebilir. Açıklanan bir diğer detay ise Orbitera şu an için satın almadan önceki süreç gibi tek başına ilerleyecek ve Google’dan destek almayacağı gibi Google’a hesap da vermeyecek. Bu süreç, Google’ın Orbitera’yı tam olarak bünyesine katacağı zamana kadar sürebilir.

İşletmelere yönelik bulut tabanlı çözümler ve bu çözümlerle ortaya çıkan rekabet şüphesiz bundan sonra da artarak devam edeceğe benziyor. Bu alanda teknolojik yeterlilik bir yana yetenek transferinin de önemli olduğu bir gerçek. Yaptığınız yatırımlar belki de size Adobe ve Oracle gibi milyar dolarlık müşteriler kazandırabilir.