Google, kullanıcı deneyimini arttırmayı hedeflediği yeni Google Maps güncellemesini, Android uygulamasıyla kullanıcılarına sundu.

Harita Verileri SD Kart’a Depolanabilecek

Google, ulaşılabilirliği daha iyi hale getirmek ve kullanıcı deneyimini arttırmak adına WiFi only harita verilerini SD Kart’a indirebilme özelliğini Android uygulamasına getirdiğini duyurdu.

Kullanıcı Şikayetleri Baz Alındı

Çok önemli özellikler olmasa da internet ve hafıza kullanıcılar için çok önemli gereksinimler. Bu önemli gereksinimler karşısında oluşan şikayetleri dikkate alan google, yeni güncellemeleri ile kullanıcı isteklerini bir nebze olsun azaltmış gibi görünüyor.

Daha önceden de harita verileri dahili hafızaya depolanabiliyordu. Ancak bu özellik yüzünden dahili depolaması düşük olan telefonlarda ayrı bir sıkıntı ortaya çıkıyordu. Bir süre sonra telefonların hafızasını tüketen eski özellik, yerini daha kullanışlı olan ve kullanıcıyı daha memnun eden SD Kart’a depolanabilme özelliğinin yerine bıraktı.

Unutmadan söylemek bu güncelleme sadece Android cihazlar için yayınlanmış durumda. Henüz iOS tarafında böyle bir çalışmanın olabileceğine dair bir görüntü bulunmamakta.