Microsoft’un Surface 3’ünü çok beğeniyorsunuz ama Surface 3 ile Linux kullanmak mı istiyorsunuz? Bu haber sizi mutlu edecek türden.

Dokunmatik Özellik Linux Dağıtımlarında da Kullanılabilecek

Microsoft’un hibrit laptopu Surface 3 tarafından güzel haberler geliyor. Cihazın mevcut özelliklerini çok seviyorsunuz ama işletim sistemini pek sevmiyor musunuz? Gelen haberler sizi mutlu edecek cinsten. Surface 3’te bulunan dokunmatik kullanım özelliği şimdi de Linux dağıtımlarında çalışabilir durumda.

Gelen bilgiler, Microsoft’un hibrit dizüstü bilgisayarı Surface 3’e gelecek sürücü güncellemesiyle birlikte, dokunmatik ekran özelliği artık sadece Windows için olmayacak. Linux Kernel’ı 4.8 olan Linux dağıtımlarında da çalışacak olan dokunmatik ekran, sadece bir sürücü yükleme ihtiyacı duymakta.

Son Dönemde Açık Kaynağa Olan İlgi

Surface 3’e Linux işletim sistemi ile sahip olmak isteyen kullanıcılar, Linux dağıtımlarını tam şekilde kullanabilecekleri güncellemeleri yakın zamanda alacaklar. Bununla birlikte Microsoft’un, Azure tarafında, NodeJS tarafında ve Go dili ile yaptığı yenilikler haricinde .NET’in kaynak kodlarını açması ile açık kaynağa verdiği önem şu sıralar konuşulan konular arasında.