4G ile tanışmamız henüz olurken, bir de 4.5 ile 4G arasındaki fark sorgulanırken ve işin garibi bu fark henüz tam olarak anlaşılamamışken şimdi de 5G sesleri duyulmaya başlandı. Amerikan Federal İletişim Kurulu, 5G için kolları sıvadı ve bu kapsamda hazırlıklar da başladı.

Türkiye Henüz 4G Hızına Ulaşabilmiş Değil

4G yerine 4.5G’yi kabul ettiğimizde mobil dünyada yeni gelişimlerin başlayacağını da biliyorduk. Şu an almış olduğumuz hızlar 4G seviyelerinde olsa da bağlantıların hızlanmasıyla birlikte önümüzdeki yıllarda 4.5G hızını tam anlamıyla alacağız gibi görünüyor. Şu an için Türkiyede, 4.5G hızları aslında tam olarak 4G seviyesinde bile olmasa da Amerikan Federal İletişim Kurulu, 5G için önemli bir anlaşmayı imzaladı.

Test Sonuçları Google Fiber’i 50’ye Katladı

Ayrıca Verizon’un da yapmış olduğu testlerde, 5G bağlantısının Google Fiber bağlantısından bile daha hızlı olduğunu hatırlarsak, 5G’nin internet paketini sömüren hızlara sahip olabileceğini bunun yanında da kullanıcıları mutlu edebileceğini söyleyebiliriz. 5G hız bağlantısı, 4G teknolojisinden yaklaşık 50 kat daha hızlı olmakta. Ve söylendiği gibi 5G bağlantısının hızı Google Fiber’i de geçmekte. İlk testler 2017’de reklam amaçlı yine verizon tarafından gerçekleştirilecek ve 5G hızına kullanıcılar da sahip olabilecek.

İnternet Kotasını Sömüren Canavar: 5G

5G bağlantısının paket sömürme sebebi ise aşırı hızlı olmasıyla açıklanabilir. 3 GB’lık bir filmin 5G bağlantısı sayesinde tam 5-10 saniye içinde indiğini düşünecek olursak bu yeni teknoloji hem mutluluk hem de üzüntü kaynağı olabilir. Yine de akıllı telefon kullanıcıları bu yeniliği sabırsızlıkla beklemekte ve 5G destekleyen telefonlar şeklinde sorular sormaktalar.