Amerika kıtasının en büyük gölünde gerçekleştirilen dalış esnasında dalgıçlar, gölün dibine batmış bir şekilde asırlık bir buharlı trene rastladılar.

Filmlerde Yer Alan Efsane Trenler

1900’lü yıllarda bir efsane haline gelen ve nostaljik filmlerin de olmazsa olmazıdır buharlı trenler. Hatta Harry Potter serisinde de geçer bu trenler. Aklımızın bir köşesine kazınmış olsalar da artık günümüz teknolojine paralel olarak gelişen buharlı trenlere rastlamak imkansız hale gelmiş durumda ve artık çalışmayan eski buharlı trenleri de yine tarihi garlar ve müzeler dışında hiçbir yerde görememekteyiz.

Superior Gölünün Dibinde Görüntülendi

Enteresan bir şekilde bu buharlı trenlerden birisi ilk defa garlar ve müzelerin dışında, ABD ile Kanada arasında yer alan Amerika kıtasının en büyük gölü olarak da kabul edilen Superior gölünün dibinde görüntülendi. Dalgıçlarca yapılmış olan dalış esnasında denk gelinen bu buharlı trenin 1910-1920 yıllarına ait olduğuna dair tahminler bulunmakta.

1910 – 1920 Yılları Arasında Kaybolduğu Sanılıyor

CPR No 694 koduna sahip olan bu buharlı trenin 1910 ile 1920 yılları arasında yolculuk esnasında Superior gölüne düşmüş olabileceği ve hiçbir şekilde bir asır boyunca bulunamamış olacağı konuşuluyor. Kanada – Marathon, Ontario’da bulunan bu buharlı tren adeta filmlere konu olacak cinsten. Denizin dibinde uzun süre durmuş ve su altında bulunan diğer çeşitli araçlara benzer bir şekilde ilginçliğe sahip ve belki biraz da korkutucu olabilecek bir görüntüye sahip.