Yüksek bellek gereksinimi tüketimi yapan uygulamaların hız ve alan gereksinimlerini karşılaması için üretilen yeni nesil DDR5 RAM’ler hayatımıza girmeye hazırlanmakta.

Yeni Nesil Uygulamalar İhtiyaçları Değiştiriyor

Bilgisayar günlük hayatımıza bir şekilde giriyorlar. Günlük hayatımıza giriş yapan bilgisayarlar farklı farklı alanlarda kullanılırken, donanım ihtiyaçları da ona göre şekilleniyor ve her geçen gün sistem gereksinimi artan uygulamalar da çoğalıyor.

Yüksek sistem gereksinimine sahip olan uygulamaların çalışması için en kritik gereksinimin olan RAM’ler, günümüzde ortaya çıkan yazılımların daha fazla bellek alanına ihtiyaç duymasından dolayı orantılı olarak gelişimini devam ettiriyor.

Sanal Gerçeklik RAM’lere Yeni Boyut Kazandırdı

Özellikle yüksek RAM ihtiyacına sahip olan sanal gerçeklik uygulamalarının hayatımıza girişinden sonra daha yüksek geniş bant kapasitesine ihtiyaç duyan yeni nesil RAM’lere de ihtiyaç duyulmaya başladı. Bu gereksinimleri ve talepleri dikkatle dinleyen dünyanın en büyük işlemci, yarı iletken üreticisi olarak da kabul edilen Intel’in düzenlediği Intel Developer Forum yani Intel Geliştirici Forumu 2016’da DDR5 RAM’lerin 2020 yılıda tam olarak tüketicilerin cihazlarında yer alacağını duyuruldu.

Öncelik Sunucularda

Aynı zamanda DDR4 RAM’lere göre çok daha geniş bant desteği sunacak olan DDR5 RAM’lerin kısa bir süre içinde öncelikle sunucularda karşımıza çıkacağı ve daha sonraki seyreden senelerde de kişisel bilgisayarlara yavaş yavaş gireceği de konuşulan konular arasında.