Teslanın gelişimi devam ediyor. Araç satılamıyor iddialarına karşı piyasadaki değeri ile cevap veren Tesla, milyonlarca araç satışı gerçekleştiren Ford’u geçti.

Ford’un Değeri: 45.1 Milyar Dolar

Tüm dünya ülkelerinde en ünlü araç modellerinden birisi Ford. Özellikle ülkemizde bir dönemi kasıp kavuran Ford arabalar, dünyanın en çok satan araba markaları arasında yer alıyor. Ford’un şu anda yaklaşık 45.1 milyar değerinde olduğu düşünülürse bu rakam, araç piyasasını takip edenleri şaşırtmka için yeterli bile.

80 Bin Araçla 47.8 Milyar Dolarlık Değer

Amerika’nın en büyük ikinci otomobil şirketi Ford, yalnızca bir senede 6.7 milyon araç satmayı başardı. 6.7 milyon araçla 45.1 milyar dolar değerine ulaşan Ford’u, araba sektörünün yenilikçi çocuğu Tesla geçmeyi başardı. Tesla’nın şu anda piyasa değeri 47.8 milyar dolar civarında. Üstelik bu değeri, Ford gibi 6.7 milyon araç satmak yerine yalnızca 80.000’dan az otomobil satarak yaptı.

%5’lik Artış Gözlendi

Tesla’nın hisseleri 2017’nin ilk çeyreğinde, yarısı Tesla Model X olmak üzere 25.000 araç satarak %5’lik bir artış gösterdi. Yatırımcılara göre Tesla, geleceğin otomobili olarak gözüküyor. Tesla’nın araba satamadığını iddia edenlere, bu piyasa değeri sonrası Elon Musk’dan eğlenceli bir yanıt geldi. Elon Musk, twitter hesabından birazcık eğlenmeyi hedeflediğini söyledi.

Tesla Model 3 500.000 Araç Kapasitesine Ulaşabilir!

Ford’a şirketi ise 100 yıldan fazladır araba üreten bir firma. Araçları dünyanın dört bir yanında üretip satışını gerçekleştiriyorlar. Tesla ise bu hızla büyümeye devam ederse geleceğin en saygın araba üreticilerinden olacağa benziyor. 2018 yılında çıkarmak istediği Tesla Model 3’ü piyasaya sürdüğü zaman her yıl yaklaşık 500.000 araç kapasitesine çıkabileceğini belirten Tesla, bu başarısını devam ettirecek gibi duruyor. Tesla’nın bu başarısının ardında Elon Musk gibi bir beynin varlığı yadsınamaz.