Yeni nesil yazar kasa’nın zorunluluk haline gelmesinden sonra en çok merak konusu ise “Avantajları var mıdır? Varsa ne gibi avantajları vardır?” soruları.

Zaman ve Maliyet Kazancı En Önemli Avantaj

Belki de söylenebilecek en önemli avantajı Ödeme Kaydedici Cihaz ve POS cihazının bir arada sunulmasıdır. Mükellefler önceleri belirli bir ücret ödedikten sonra ÖKC sahibi olabiliyorlardı. Pos cihazını ise bankalar aracılığı ile temin ediyorlardı. Ve bu esnada da belirli şartların imza altına alınması, birçok maddi prosedürün de gerekliliklerine üzerlerine almaları gerekiyordu.

Yeni Nesil Yazar Kasa Senkroniz Çalışıyor

Yeni Nesil ÖKC sisteminin başlaması ile beraber her iki cihaz da tek bir elektronik yapıda birleşiyor ve senkronize şekilde mali gözetim konularında sorunsuz çalışıyor ve iş yerlerine zaman ve maliyet kazancı sağlıyor. Ayrıca bir diğer avantajı da taşınabilir olması. Yani bu cihazları dilerseniz iş yerleri dışında da kullanabiliyorsunuz.

Vergi Kaçaklarının Önüne Geçiliyor

Ayrıca diğer avantajlara bakacak olursak:

– Yeni Nesil ÖKC’lerin içeriğine GİB istediği zaman ulaşma imkanına sahip oluyor.
– Cihazların mali hafızaları da silinemeyecek ve her türlü müdahaleye karşı da savunmaya sahip bir sisteme sahip olacaktır.
– GİB, bu cihazlar sayesinde istediği formatta mali raporlar alabilir durumda olacak.

Vergi kaçaklarının önüne geçme konusunda da önem arz eden yeni nesil ÖKC’ler, adil olarak düzenli kayıtlar tutulmasını sağlamak ve daha az maliyetli işlemler ile sürekli mali kontrolü sağlamaktır.

Bankaların Aldığı Masraf Kesintileri Ortadan Kalkıyor

İşletmelerce en büyük avantajlardan birisi ise tüm bankaların POS sistemlerini tek bir yapı altına almış olması. Bu sayede işletmelere birden fazla satış alternati de sunuyorlar. Bankalar tarafından POS cihazlarına uygulanan masraf kesintilerinin ortadan kaldırılması ve işletme gelirlerinin de bu sayede arttırılması da bir başka avantaj olarak söylenebilir.