Apple dün düzenlediği basın toplantısıyla birlikte yeni MacBook Pro’nun duyurusunu gerçekleştirdi.

Teknik Özellikler ve Kullanıcı Deneyimi Geliştirildi

Yeni nesil MacBook Pro elbette teknik olarak yani performans açısından önceki modellere göre daha yüksek performans vaat ediyor. MacBook Pro alacağınız kombinasyona göre Inte’in 6. nesil Intel Core i5 ya da Intel Core i7 işlemcilerini kullanıyor. MacBook Pro sadece teknik özellik anlamında tasarım ve kullanıcı deneyimini de ilgilendiren konularda oldukça önemli yeniliklerle geliyor.

Tasarımda da Farklılıklar Yaşandı

Klasik Macbook Pro tasarımlarının 2015 serisi olan Macbook’lar ile karıştırılmış hali denilebilecek olan 2016 serisi Macbook Pro modeli, ilk aşamada gümüş ve uzay grisi renklerinde olmak üzere iki farklı renk seçeneğiyle tüketicilerin karşısına çıkıyor. Macbook Air ve Macbook Pro’lardan alışılan arka kısımda yer alan ışıklı Apple logosu kaldırılmış ve standart cihazlarda yer alan düz tasarım kullanılmış.

Touch Bar Yeniliği

Macbook Pro’da klavye kısmında da geliştirilmeler yaşanmış. Klavye konusunda daha konforlu ve rahat bir klavye deneyimi yaşanabilecek. Ayrıca Macbook Pro’nun klavyesinin üzerinde ise Touch Bar adı verilen dokunmatik bir retina panel de yer almakta.

Yeni Macbook Daha İnce

Taşınabilirlik anlamında da oldukça geliştirilen MacBook Pro, bir önceki MacBook Pro modeline göre çok daha hafif ve erogonomik boyutlarda. Ayrıca 2015 model MacBook Pro’ya göre 2016 model MacBook Pro, %17 daha ince yapıya sahip olduğu halde çok daha güçlü.

Yeni Macbook Pro’nun İşlemcisi Daha Güçlü

Intel’in yeni Intel Core i5 ya da Intel Core i7 işlemcilerinden gücünü alan 2016 model Macbook Pro özellikle ekran kartı tarafında önemli bir yenilik içeriyor. Eskiye göre çok daha güçlü harici ekran kartı olan Macbook Pro’da Polaris mimarisine sahip 14 nanometre teknolojisiyle üretilen AMD Raedon Pro ekran kartını kullanılıyor.

Böylelikle hem oyun hem de grafik tasarım ve modelleme konularında Apple Macbook Pro, önceki Macbook Pro’lara göre çok daha iyi bir tercih olacak gibi görünüyor. Ayrıca giriş seviyesi olan MacBook Pro modelinde harici ekran kartı yerine Intel HD Graphics ailesinden bir ekran kartının kullanıldığını da yansıyanlar arasında.