Samanyolu galaksisine en yakın yıldız sistemlerinden birisi olan Proxima Centauiri üzerinde, yeni bir yaşanabilir gezegen keşfedildi.

Detaylar Bugün Paylaşılıyor

Bu hafta başında NASA, en yakın galaksilerden birisi olan Proxima Centauri’nin etrafında yaşanması mümkün olan bir exoplanet yani dış gezegen hakkında açıklamalar yaptı. Nasa bu konuya dair kalan tüm detayları ise bugün içerisinde paylaşacak.

Saat 10’da Toplantı Gerçekleştirilecek

NASA, bugün elindeki verileri resmen paylaşmak üzere ABD saatiyle saat 10:00’da bir basın toplantısı gerçekleştirecek. Nature dergisinde de yayınlanacak olan haber, basın konferansının başlangıcına kadar ambargo altına alınmış durumda.

Toplantıya Sara Seager da Katılacak

Sızan ipuçları, kozmik tarihin geleceğini de değiştirebilecek özelliğe sahip. Şu an için resmi açıklama gelmeden bir tahmin gerçekleştirmek mümkün değil.

NASA, bunun büyük bir haber olduğunun farkında. Alanının rock yıldızlarından biri olan MIT’den Sara Seager gibi astronomi ve gezegen bilimcileri, basın toplantısında bir araya gelecek. Belçika’nın Liege Üniversitesi’nden gökbilimcileri ve ünlü yazar Michael Gillon da toplantıda hazır bulunacak.