Franchise ya da bilinen diğer bir adıyla bir sistem veya markanın ya da imtiyaz hakkı sahibinin, belirli süreler, koşullar ve sınırlar içerisinde işin yönetim ve organizasyonuna ilişkin sürekli disiplin ve destek sağlayarak, belirli bir bedel karşılığında, bağımsız yatırımcılara sistem ve markasını kullandırmasına dayanan uzun vadeli ve sürekli süren bir rol model iş ilişkisidir.

Küçük Ölçekli Girişimcilere Büyük Firma Özelliği Veriyor

İlk olarak ABD’de ortaya çıkan Franchise sistemi, verimli ve karlı oluşu ile birlikte tüm dünyada hızlı bir şekilde yaygınlık gösterdi. Başta ABD, İngiltere, Fransa gibi ülkeler olmak üzere binlerce marka franchise vermekte. Türkiyede bunun örneklerine rastlamak mümkün. Örneğin McDonald’s, Burger King gibi firmalar başka ülkelerdeki iştiraklerine franchising yetkinlik belgesi vermekte.

Neden Tercih Ediliyor?

Asıl nedeni tabii ki para kazanmak olan bu sistemle birlikte her işletme iyi gelirler elde edebilirler. Eğer herhangi bir bölüşecek pasta yoksa franchise’da olamaz. Franchise alan kendi başına kazanabileceği miktardan daha fazla kazanç elde edemezse işi de sürdüremez. Franchise veren özgün iş fikri ve modeli ve ortaya koyduğu efor ile kazancını arttırma konusunda yetersiz kalıyorsa kendisine menfaat sağlayamaz, işini de öğretemez ve bu nedenden dolayıdır ki markasını kullandıramaz.

Franchise Yönetiminde Restoran Sisteminin Kullanılması

İki ya da daha fazla şubeye sahipsiniz. Merkezden tüm şubelerin yönetimini tek bir ekran üzerinden gerçekleştirerek yönetim maliyetlerini, zaman maliyetlerini en aza indirebilirsiniz. Ürün fiyatlandırmalarını, stok takiplerini, şubelerin tüm iş süreçlerini anlık olarak yönetip takip edebilirsiniz de.

Merkezi Sipariş Sistemi

Anlık olarak şubelerin satış ve cirolarını izleyebilirsiniz ve tüm şubelere göre satış ve diğer raporların alınması işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Malzeme ihtiyaçlarını şubelerden girilerek merkez ofise iletimesi gibi işlemleri tek seferde halledebilirsiniz.

Merkezi Stok Yönetimi

Aybit-Pos merkezi stok takibi kullanarak tüm şubelerinizin stoklarını tek elden tek seferde kontrol edebilirsiniz ve Franchise sistemlerdeki kontrol işlemlerini basit bir şekilde halledebilirsiniz.

Çağrı Merkezi Sistemi

Aybit-Pos çağrı merkezi özelliğini size sunarak paket servis siparişlerinizi yönetme imkanını da size tanır. Gelen çağrıların eksiksiz ve hatasız bir şekilde şubelere anlık olarak iletilmesine de imkan tanır.

Eğer işletmenizde lisanslı, müşteri desteğini kusursuz sağlayan bir Restoran Otomasyon Yazılımı istiyorsanız 0262 255 52 12 numaralı telefonumuzdan bizi arayabilir veya demo talebinde bulunabilirsini