Kullandığınız restoran ve cafe programı, işletmenizin başarısı için esastır. Birçok işletme sahibi ve yönetici, yönetimin insani yönüne yakalanır, ancak kullanılan destek yazılımı kullanıcı dostu bir bütçeye sahip değilse, o zaman bütçeyi kötüye kullanım söz konusudur.

Entegre restoran yönetim yazılımı sistemlerinin önemi, restoran işinde sıklıkla göz ardı edilir. Bazen, bu yazılım bir tür mobil kasiyer olarak görülüyor ve başka bir şey yapmıyor gibi algılansa da, restoran yönetim yazılımı sistemleri bundan çok daha fazlasını yapar. Operasyonları kolaylaştırır, bekleme sürelerini azaltır ve müşterilerinizin memnuniyetini büyük ölçüde etkiler; bu da restoranınızın başarısını doğrudan etkiler.

En önemli faydalardan bazıları şunlardır:

1. Organize İşlemler – Restoran yönetim yazılımı sistemleri envanteri yönetir, menü değişikliklerini kolaylaştırır, zamanlamaya yardımcı olur ve diğer birçok önemli işe yardımcı olur.

2. Müşteri Sadakatini Arttırın – Bazı sistemler kuponlar gibi değer özelliklerini kullanmanın yanı sıra kapsamlı hediye seçeneklerini de kullanabilir.

3. Daha Hızlı Servis – Bu, hata riskini azaltırken aynı zamanda daha hızlı masa devri anlamına gelir.

4. Otomatik Ödemeler – Hızlı ve güvenli ödeme işlemleri, iyi bir restoran yönetimi yazılımı olmadan sahip olamayacağınız bir şeydir.

Cafe Programı Kalite Sistemi

Hepimiz restoran endüstrisinde zamanın yönetiminin son derece önemli olduğunu biliyoruz. Çok modern bir dünyada yaşadığımız için, yazılım ve teknolojinin kullanımı, görevleri yerine getirmemiz için gereken süreyi kolaylaştırmamıza ve kısaltmamıza yardımcı olmak için şarttır. Daha yavaş, daha verimsiz bir restoran yönetim yazılımı, her işlemin daha uzun sürdüğü anlamına gelir. Garsonların sipariş vermesi, sistemin kullanıcı dostu veya sezgisel olmaması nedeniyle daha uzun sürer. Çalışanların kredi kartı çekmesi veya adisyondaki değişikliği hesaplaması daha uzun sürer. Müşterilerin oturması daha uzun sürebilir. Bu gecikmelerin tümü müşterinin kötü deneyimini artırır ve etkiler.

Bütçenizi Düşünün

İşletmeniz için bir restoran yönetim sistemi seçerken göz önünde bulundurulması gereken çeşitli hususlar vardır. Bunlardan ilki, ayrılan bütçedir. Araştırmanıza dalmadan önce bütçenizin ne olduğunu bilmek en iyisidir. Bu, havuzu başlangıçta daraltmanıza ve gerçekçi olarak ne tür özelliklere sahip olabileceğinizi bilmenize olanak sağlar. Ayrıca, yeni ürününüzle birlikte satın almanız gerekebilecek her türlü donanımın yanı sıra lisans ücretlerini, aylık destek ücretlerini de ödeyeceğinizi unutmayın.

Yüksek Kaliteli Özellikler
Bütçe gereksinimlerinin yanı sıra, kaliteli bir cafe programı sunduğu özelliklere bakmak için zaman ayırın. Bütçeniz izin verebiliyorsa, olabildiğince fazla düşünmeden kullanışlı olacağı için bu özelliklerden olabildiğince yararlanmaya çalışın.

Çevrimiçi Siparişler – Bazı sistemler yerleşik işlevlere sahiptir, bazıları ise üçüncü taraf uygulamalarla entegrasyona sahiptir.
Kredi Kartı İşlemleri – Restoran yönetim sisteminiz POS’un hangi işlemcilerle çalıştığından emin olun, çünkü hepsi uyumlu değil. Olmazsa, kredi kartı satışlarınızın sistemin dışında işlem görmesi gerekir; bu da zamanı yavaşlatır ve riski veya hatayı artırabilir.
Mobil Ödeme – Gelecekte ve günümüzde pek çok satıcı NFC ve EMV özelliği sunacak, yani Apple Pay gibi ödeme cüzdanlarını kabul ediyorlar.

Kullanım kolaylığı

En önemli işlevlerden biri restoran otomasyon sistemi yönetim yazılımının sezgiselliği olmalıdır. Elbette, en yeni ve en iyi işlevlere ve özelliklere sahip olabilir, ancak siz ve çalışanlarınız için bir anlam ifade etmiyorsa, zaman kaybedecek ve zaman kaybı olacaktır.

Pek çok yazılım sistemi, 14 günlük bir denemeye izin veren, ücretsiz olarak deneme imkanı sunar; bildiğiniz gibi, işler gerçek hayatta kullanıldığında olduğundan çok daha farklı görünebilir. Denemeyi kullanırken, sanki canlı bir ortamdaymış gibi kullanın. Bu restoran yönetimi yazılımını kullanacak çalışanların deneme süresince de kullandıklarından emin olun. Bu, kullanmaları ve anlamaları için basit ve basit olup olmadığını size bildirecektir. Bu aynı zamanda potansiyel hata noktalarını keşfetmeniz için harika bir zamandır. Her özelliği test ettiğinizden ve aklınıza gelebilecek her türlü senaryoyu denediğinizden emin olun, böylece daha sonra sürpriz yaşamazsınız.

Yöneticiler ve çalışanlar, işlerini yapmak için gerekli olan temel işlevleri yerine getirmelerine ve harekete geçmeleri için restoran yönetim yazılımları konusunda asla endişelenmemelidir. Maalesef, uyarmadan donan veya kapatan birçok POS sistemi var. Önemli olan zaman kazanmak ve sorunları oluşmadan çözmektir. Bu, çalışanlarınızı ve müşterilerinizi mutlu edecek, sırayla restoranınız için daha fazla başarı yaratacak ve sizi mutlu edecek!