Büyük veriler büyük bir iş yükü gibi görünse de, verilerin gücü her büyüklükteki işletmelerde kullanılmalıdır. Aybit – Pos sistemi gibi modern satış noktasını kullanan küçük restoranların dahi parmaklarının ucunda zengin bir veri kaynağı vardır. Biraz analizle, işinizi güçlendiren kararlar vermenizi sağlayabilirsiniz.

Verileri analiz etmek, karmaşık olması anlamına gelmemelidir. Bir strateji uyguladığınızda, verilerinizi işlemek sistem kullanıcıları için çok kolaydır. İşletme verilerinizi kullanmak ve bunları kararlara dönüştürmek için temel bir pencereden bakmak yeterlidir.

Öncelikle hedeflerinizi tanımlayın. Mantığınızı ve veri ihtiyacınızı düşünerek başlayın. Hedefleriniz aşağıdaki gibi olabilir:

  1. Her hafta en çok satan 3 ürünü bulun
  2. Hangi saatlerin en yoğun olduğumu bulun
  3. En iyi performans gösteren personelinizin kim olduğunu bilin

Verilerinizi toplayın ve düzenleyin tabi ki bu restoran sistemi kullanan firmalar için geçerlidir. Sonrasında kendinize bir hedef beliryeliniz, bu konuyla ilgili verileri toplayınız. Hedefiniz satışla ilgiliyse, satış raporlarınızdan veri toplayın. Personel performans hedefleri ise çalışan raporlarınızı alın.

Verilerinizi analiz edin.

Verilerinizi önünüzde tuttuktan sonra, bilgileri analiz edebilirsiniz. Aybit -Pos ile raporlama paketiniz bu süreci basitleştirmek için sizlere iyi bir analiz sağlar. En iyi 10 ürününüzü, saatlik satış raporlarınızı, çalışan kâr raporlarınızı ve daha fazlasını görüntüleyebilirsiniz.

Harekete geç.

Verilerinizi toplayıp analiz ettikten sonra, verileri bir karara dönüştürmenin zamanı geldi. Amacınız menünüzü kısmaksa, en düşük performans gösteren ürünleri belirlemek için analizleri kullabilirsiniz. Veya amacımız bir ayın personeli seçmekse verilere göre belirledikten sonra, kişiyi bir bonus ile ödüllendirebilirsiniz.

Hangi işlemi yapmaya karar verirseniz verin, bir süreci takip ederek, bu kararı destekleyen verilere sahip olduğunuzdan emin olun.

Örneğin bir restoran işletmesini ele alalım. Bu restoranın menüde değişiklik yapmak için nasıl satış verilerini kullandığına bir göz atalım:

Bu restoranımız  karar vermek için veri kullanmanın önemini biliyor. Yönetim ekibi, gelecek kararları yönlendirmek için menü içeriklerini düzenli olarak değerlendiriyor.

Bunu yapmak için ekip, münferit menü ürünlerinin satış performansına bakıyor. Ne sattı? Ne satmadı? Sorun nedir? Diye sorulara cevap bulmak için belirlediği raporlara bakıyor.

Satış verileriyle, restoranın düşük performans gösteren ürününü veya en çok satanlar arasında ama ona iki katına maliyet çıkaran yemekleri kaldırmak için menü düzenlemeleri yapıyor. Ve böylece işletmesinin zararını en aza indiriyor.

Siz de işletmenizin verilerini kullanarak daha fazla bilgi edinmek ister misiniz? Her işletmenin düzenli olarak analiz etmesi gereken veri türleri hakkında bilgi edinmek için Aybit – Pos sistemi ve raporlarına bir göz atınız.