Yangın söndürme cihazlarının dolum ve bakım yapılan iş yerlerindeki standartlarda özellikle Yangın Tüpü Barkod Sistemi olmak üzere değişiklikler yapıldı.

“Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının TS 11827 İşyerleri-Yangın Söndürme Cihazlarına Bakım ve Dolum Hizmeti Veren Yerler İçin Kurallar Standardı” tebliğine göre;

Barkodu olmayan yangın tüplerine dolum yapılamayacak 

  • Yangın söndürücüler ilk hizmete alındığında ve sonrasında yaklaşık 30 gün aralıklarla veya şartlar gerektirdiğinde daha sık sürelerle sahibi ya da sorumlusu tarafından periyodik muayeneden geçirilecek ve bu durum kayıt altına alınacak.
  • Üzerindeki imalatçı/ithalatçı etiketi okunmayan, silinmiş ve aşırı derecede korozyona uğramış veya ciddi hasar görmüş yangın söndürücülere dolum yapılmayacak.
  • Bu cihazlara, halon gazı ve ozon tabakasını incelten maddeler doldurulamayacak.
  • Yangın söndürücünün sahibi ya da sorumlusu, periyodik muayene sırasında olumsuz bir durumla karşılaşırsa,
    sözleşmeli olduğu veya ürünü satın aldığı iş yerine bilgi verecek. Söz konusu teçhizat, yılda bir kere ve yerinde bakıma tabi tutulacak.
  • Yangın söndürücülerin etiketinde, dolum ve hidrostatik test tarihlerinin yer alması zorunlu olacak.
    Cihazların takip eden muayene, bakım ve dolumlarında da etiketleri üzerlerinde kalacak ve bakım ile dolumu yapan firma, söndürücü üzerinde ayrı bir yere ilgili standarda göre kendi etiketini yapıştıracak.

Yangın Tüpü Bakım Ve Takip ProgramıYangın Tüpü Barkod Sistemi

Sanayi bakanlığı tarafından yayınlanan tebliğe göre; programda bulunan Yangın Tüpü Barkod Sistemi ile yangın tüplerinizi barkodlayabilir , dolum-satış ve kontrol işlemleri kayıt altına alabilirsiniz.

Aybit – Yangın Tüpü Bakım Ve Takip Programı ile işletmenizde bulunan yangın söndürme tüpleri ve dolaplarının periyodik bakım ve kontrollerini, sözleşmeleri,
talimatları ve daha fazlasını kayıt altına alabilir ve kolayca yönetebilirsiniz.

Günlük / Aylık / Haftalık veya istediğiniz zaman aralıklarında bakım takvimi oluşturun program üzerinden takip edebilir, test tarihi geçen tüpler için uyarı alabilirsiniz.

El Terminali yazılımı ile sahada yapılan kontrolleri ve kontrol sırasında yapılan işlemleri sisteme giriş yapılmasını sağlar yanlışlıklar ve sorunları en aza indirebilirsiniz.

Aybit Yangın Tüpü Bakım ve Takip Programı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın! 

0262 255 52 12 destek hattımızı arayabilir, hemen demo talebi için butona tıklayabilirsiniz: