Arıza, normal olmayan yolunda gitmeyen bir durum olarak tanımlanır. Parça, cihaz veya sistem seviyesinde istenmeyen durumlara yol açabilecek bir hata olarak görülebilir. Sistemler, kararlı çalışma koşullarından, normal çalışma süreçlerine geri dönemez ise arızalı sayılır. Arıza takip programı sistemleri normal çalışma konumunda tutmak için ortaya çıkmıştır.

Arıza bulma bozuk bir cihazın veya sistemlerin gösterdiği belirtileri sistemli olarak analiz etmek demektir. Bu belirtiler normal parametrelerden sapma olarak görülür.

Endüstride makinelerin bakım & onarımları ile tesislerin olası duruş maliyetleri oldukça maliyetlidir. Beklenmedik bir arıza sebebi ile makineler uzun süreler çalışamayabilir ve seri üretim gerçekleştiren firmaların zararına, maliyet kaybına neden olabilir.

Üretimi durdurmamak adına örneğin, arızaların daha oluşum esnasında bir takım test ve analiz yöntemleri ile tespitlerinin yapılabildiği gibi bakım metotlarını kullanmak maliyet açışından oldukça önemli noktaya ulaşmıştır;

Önleyici Bakım Nedir?

Arızi Bakım Nedir

Kestirimci Bakım Nedir

Otonom Bakım Nedir

Plansız Bakım Nedir

Planlı Bakım Nedir

Önleyici Bakım Nedir

İşletmelerde arızayı en kısa sürede gidermek üretim, maliyet & zaman kaybı açısından oldukça önem taşır. Hiç bir işveren üretimin durmasını veya stokların beklemesini istemez.

Arızaların Takibi &  Arıza Takip Programı

Özellikle büyük ölçekli işletmelerdeki fazla personel ve makine arızaları sistemli bir şekilde gidermek için günümüzde bilgisayarlı bakım onarım sistemi kullanılmaktadır.

Makine Bakımlarının periyodik ve zamanında yapılması, arızanın detaylarının kaydedilmesi ve arıza onarımı için iş takibi açılması, değiştirilen parçalar, kullanılan malzemeler, arızanın ne sıklıkla meydana geldiği ve hangi sorunlarla karşılaşıldığı gibi veriler bir bakım onarım sisteminde aktif olarak kayıt altına alınmalıdır.

Arıza kayıtları dışında bakım personeli verilerininde tutulması önemlidir, personelin arızayı ne kadar sürede giderdiği, hangi makineler ile ilgili iş emri aldı gibi veriler girilerek sonrasında detaylı raporlar alınabilir.

Tüm bunlar göz önüne alındığında işletmenizdeki arızaları kontrol altına almak ve gelişmiş raporlamalar ile sorunların kaynağını bulmak için Arıza Takip Programı olarakta tanımlayabileceğimiz Bilgisayarlı Bakım Yönetim Yazılımına ihtiyacınız var demektir.

arıza takip programı

Repairist – Bakım Yönetim Sistemi ile personele veya ekiplere göre iş emri atayabilir arızanın sebebinden nasıl giderildiğine, kullanılan malzemelere, kaç saatte giderildiğine kadar (MTTF) ve iki arızanın arasında geçen süre (MTBF) kayıt altında tutabilirsiniz.

Makinelerin duruş maliyetleri bakım maliyetinden fazladır, Repairist – Bakım Yönetim Sistemi ile günlük, haftalık, aylık gibi özelleştirilebilen bakım periyotları oluşturabilir zamanı geldiğinde bakımı yaklaşan veya geçen bakım takiplerini kolaylıkla yapabilirsiniz.

Repairist – Bakım Yönetim Sistemi hakkında daha fazla bilgi için tıklayın! ayrıca; 0262 255 52 12 destek hattımızı arayabilir, hemen demo talebi için butona tıklayabilirsiniz: