WordPress 4.6 Beta birçok yenilik içeriyor.

WordPress 4.6 Beta 1 Duyuruldu

Açık kaynak kodlu olarak, GNU GPL Lisansı ile dağıtılan, dünyanın en çok kullanılan içerik yönetim sistemi olan WordPress’in 4.6 BETA 1 sürümü duyuruldu.

Beta Tester Eklentisini Kullanın

Sürüm duyurusunu yapan Dominik Schilling, beta sürümünün sadece sürüm testi yapmak için kullanılmasını öneriyor. Kullanıcılar WordPress 4.6.1 beta sürümünü test etmek istiyorlarsa WordPress Beta Tester eklentilerini kullanmalılar şeklinde hatırlatma yapan Schilling, isteyenlerin 4.6 sürümünün dosyalarını doğrudan indirebileceğini söyledi.

Beta Sürüm 16 Ağustosta

WordPress 4.6 beta sürümü 16 Ağustosta çıkacak. Schilling, WordPress’in beta sürümden çıkana kadar denenmesi gerektiğini söylerken, kullanıcılardan da geri bildirim beklediğini belirtti. Ayrıca Schilling, bu yeni gelecek güncelleme ve yeni özellikler ile kullanıcıların memnun olacağına inandığını ifade etti.

Tema, Eklenti ve Birçok İşlem Basitleştirilecek

Yeni sürümde tema, eklenti kurulum ve güncelleme işlemlerinin daha basit bir hale getirildiği görülüyor. Ayrıca admin panelinin mobil arayüzünün daha da basit hale getirilmiş olması da bir diğer yenilik. Herhangi bir güvenlik güncellemesinin yapılmayacağı bu güncelleme ayrıca dil paketi ve widget güncellemelerini de içeriyor.

Yeni HTTP Kütüphanesi Geliyor

Ayrıca geliştiriciler için yeni bir HTTP kütüphanesi getiriliyor. Yeni eklenen bu PHP kütüphanesi ile paralel HTTP istekleri yapabiliyorsunuz. Bir diğer yenilik ise Wp_Site_Query ve Wp_Network_Query sınıflarının dahil edilmiş olması. Bu sınıflar sayesinde site hakkında detaylı bilgi ve ağ sorunları gibi geç yüklenme sorunlarının detaylı gösterimleri elde edilebilir.

Yeni sürüm hakkında tüm detaylara bu sayfadan bakabilirsiniz.