WhatsApp yakın bir zamanda 6 haneli şifre üretebilecek olan yeni sistemini duyurmaya hazırlanıyor.

Amaç Güvenliği Üst Seviyeye Çıkarmak

Android Authority tarafından edinilen bilgilere göre WhatsApp, gelecek güvenlik seçeneklerini daha üst seviyeye çıkarmayı amaçlıyor. Bu duyumların ardından gelen bilgilere göre popüler mesajlaşma uygulaması üzerinde 6 haneli şifreleme sisteminin kullanımı deneniyor.

Uçtan Uca Şifreleme Daha Önceden Gelmişti

Uçtan uca şifreleme özelliği ile birlikte WhatsApp, konuşmalarınızı yazılımsal açıdan zaten koruyordu. Bu sayede mesajlaşmalarınıza üçüncü kişilerin ulaşmaları da engellenmiş oluyordu. Şimdi asıl merak edilen noktalardan biri ise WhatsApp’in yeni şifreleme özelliğinin nasıl olacağı.

Kullanıcı Tepkileri Dikkate Alınacak

Telefon üzerinde nasıl uygulanacağı ve kullanıcıların nasıl tepki vereceği. Zira bu yenilikte telefon üzerinden erişimde öncelik tamamen cihaz kullanıcısında olacağı için sorumluluk da ona ait olacak.

Herhangi Bir Zorunluluk Bulunmayacak

Yeni şifreleme sisteminde bu seçeneğin kullanımı muhtemelen kullanıcının insiyatifine bırakılacak. Bu konuda herhangi bir zorunluluk olmayacağı konuşuluyor. Bu yeni şifreleme sisteminin ne zaman kullanıcılara açılacağı konusunda ise henüz bir bilgi bulunmuyor.