Uzmanların açıklamalarına göre Çin Halk Cumhuriyetine ait olan 8.5 ton ağırlığına sahip olan ilk uzat istasyonu olan Tiangong-1 önümüzdeki yıl dünyaya çarpacak

Tiangong-1 Görevini Tamamladı

The Guardian gazetesi tarafından aktarılmış olan bilgiye göre Çin’in ilk uzay istasyonu olan ve Cennet Sarayı adıyla da bilinen Tiangong-1 görevini başarıyla tamamladı.

2017 Yılında Dünyaya Çarpabilir

Gobi çölünde yer alan uzay merkezi tarafından yapılmış olan açıklamalara göre insansız uzay istasyonunun 2017’nin ikinci yarısında atmosferde parçalanacağı ve bu parçalardan da bazılarının dünyamıza çarpacağı belirtildi. Geri kalan parçalar ise uzayda yanarak yok olacak ve dünyamız için tehlike oluşturmayacaklar.

Parçaların Nereye Düşeceği Belli Değil

Uzay istasyonundan kopan parçaların dünyamızın hangi bölgesine düşeceğine dair detaylar henüz belli değil. Bu konuyla alakalı Hardvard Üniversitesinden Jonathan McDowell’ın açıklamaları da şu yönde;

“Bu tarz parçaların yönlendirilmesi çok zordur ve nereye düşeceğine dair net bir tahminde bulunmak da yine aynı orantıda oldukça güçtür.”

Tiangong-1, 29 Eylül 2011 tarihinde uzaya fırlatılmış ve görevini 5 yıl boyunca sürdürmüştü. Uzunluğu 10.4 metre olan uzay aracının net ağırlığı ise 8506 kilogram.