Mac kullanıcıları tarafından aylardır beklenen yeni işletim sisteminin sürüm güncellemesi sonunda yayınlandı.

Artık OS X Değil, macOS Olarak Anılacak

Apple tarafından geleneksel olarak düzenlenen WWDC etkinliğinin bu yılki ayağı olan WWDC 2016 etkinliğinde tanıtımı yapılan ve şirketin diğer işletim sistemleri ile daha uyumlu olan bir isim seçme gayesi güdülerek OS X yerine macOS adı ile gelen yeni işletim sistemi en sonunda kullanıcılara sunuldu.

İndirme İşlemi Dün Başladı

Etkinliğin hemen ardından geliştirici sürümü ve ardından da açık beta sürümü ile yayına alınan macOS Sierra daha önceden de açıklaması yapıldığı gibi 20 Eylül tarihinde yani dün final sürümüule birlikte indirilmeye hazır hale geldi.

Siri ve Apple Pay Desteği

Mac kullanıcıları için içerisinde pek çok yeniliğin de mevcut olduğu macOS: Sierra’da kuşkusuz ki en önemli yenilikler Siri ve Apple Pay desteğinin bulunması

Siri Gelişmiş Özelliklere Sahip Olacak

iOS işletim sisteminin de en önemli yapı taşlarından birisi olan Siri, artık Mac kullanıcılarının da hizmetine girmiş durumda. Siri, Youtube’dan istenilen videoları bulabiliyor ve yine sistem üzerinde belirli zaman aralıklarına göre dosya aramaya kadar oldukça işlevsel özelliklere de sahip. Ayrıca bulmuş olduğu dosyaları başka uygulamalarla da kullanabilmekte.

Apple Pay Sadece Safari Üzerinde Çalışacak

Bir diğer yenilik olan Apple Pay kullanıcıları üzebilir. Çünkü Apple Pay sistemi sadece Safari üzerinden gerçekleştirilmiş olan alışverişlerde çalışır olacak. Kullanıcı beklentilerine göre ileride Firefox, Chrome ve Opera üzerinde de çalışabilir olacağı tahmin ediliyor.