Önceki günlerde Android için yayınlanmış olan VPN ile mobil platformunun geliştirilmesini tamamlayan Opera, artık aynı uygulamayı masaüstü platformlar için de getirme kararı aldı ve bugünden itibaren ücretsiz vpn hizmeti olan Opera VPN, masaüstü uygulaması içinde de kullanılabilecek.

Daha Önce Android ve iOS Platformlarına Çıkmıştı

Opera daha önceleri Android ve iOS platformlarında kullanılabilmesi adına Opera VPN’i duyurmuştu ve bu duyurunun ardından kullanıcıların ilgisi aşırı fazla olunca hız kesmeyen Opera aynı servisini masaüstü platformlara da taşıdı.

Sistem Mobille Aynı Çalışacak

Masaüstü platform için yayınlanmış olan Opera VPN tıpkı mobil sistemde olduğu gibi aynı formatta çalışmaya devam edecek. Tarayıcının sol üst ikonununa tıkladığınızda “Connect” yani “Bağlan” yazısına tıkladıktan sonra aktif hale gelecek. Yine devre dışı bırakma işlemlerini de aynı yöntemle gerçekleştirebilirsiniz.

Güvenli İletişim İmkanı

Opera, sizlere güvenli iletişim imkanı da sunuyor. Tam bir kullanıcı dostu olan Opera VPN, 256-bit AES şifreleme sistemine sahip. Bu sayede hem güvenli internet dolaşımı sağlanıyor hem de kullanıcıların aklında soru işareti oluşmuyor. Ayrıca kullanıcıların internette yapmış olduğu gezintilere dair herhangi bir kayıt tutulmaması da bir başka süğer avantaj

Opera VPN Desktop Henüz Türkiyeye Gelmedi

Bu mükemmel hizmet şu an için Türkiyede kullanılabilir durumda değil. Opera VPN; Kanada, Almanya, ABD, Hollanda ve Singapur gibi ülkelerde hizmet açılmış durumda ancak yakın zaman içerisinde tüm dünyadaki kullanıcıların da bu hizmetten faydalanabilmesi adına çalışmalar devam ediyor. Önemli de bir hatırlatma yapalım tarayıcınızın güncellemesini gerçekleştirmezseniz bu hizmetten faydalanamayacaksınız.