Twitter tarafından bir süredir gündem olan karakter sınırlamasına dair düzenleme sonunda hayata geçti.

Yenilikler Uzun Süredir Konuşuluyordu

Bir kaç aydır Twitter’ın mevcut 140 karakter sınırlamasında bazı değişiklikler yapacağı konuşuluyordu. Bu konuya dair pek çok haber yayılmıştı. Twitter kullanıcıları da haliyle bu yenilikleri beklemeye başlamıştı.

Karakter Sınırlaması Can Sıkıcı Haldeydi

140 karakter sınırlaması çoğu kullanıcı için büyük bir sıkıntı. Zira bu karakter sınırlaması yüzünden düşüncelerinizi, görüşlerinizi ve fikirlerinizi 140 karaktere sığdırmak her zaman kolay bir şekilde gerçekleşmitor. Eğer bir de tweetlerinize görsel, video ya da alıntı ekliyorsanız karakter sınırlaması iyice can sıkıcı hale gelebilir.

Tweetlere Verilen Cevaplarda da Yenilik Yapıldı

Bir başka yenilik ise tweetlere verilen cevaplar kısmında. Henüz bu özellik test aşamasında olsa da kullanıma sunulduğu anda bir kullanıcıya yazılan cevaplar 140 karakter olacak, cevap yazılan kullanıcı adı bu sınırlamaya dahil edilmeyecek.

Zor Zamanlar Geçiren Twitterın Hayata Dönüşü

Bu yeniliklerin asıl sebebinin, twitter’ın mali krize doğru sürükleniyor oluşunun da önemli olduğu konuşulan konular arasında. Zira sosyal medya devinin maddi anlamda sıkışıklıkta olduğu, bu nedenden dolayı da yenilikler yaparak yatırımcıları çekmeyi, ek gelirler elde etmeyi amaçladığı konuşulan diğer konular arasında.